Centre de les Arts Lliures<br>Fundació Joan Brossa
c/ Flassaders, 40
08003 Barcelona
Metro: L4 (Jaume I) i L1 (Arc del Triomf)
Autobús: 14, 17, 19, 39, 40, 45, 51, 120, N0, N6, N8, N11
Tren: Renfe (Estació de França)
Bicing
HORARI DE LES SALES D'ARTS VISUALS
De dimarts a dissabte, d'11 a 19h
Diumenge, d'11 a 18h
HORARI D'OFICINA
De dilluns a divendres, de 9 a 15h
1.430 m²
Arts en viu, arts visuals i pensament
Entre els segles XV i XIX s'hi encunyava moneda, ara acull el nou projecte de la Fundació Joan Brossa, un centre dedicat a la poesia que trenca els marges entre disciplines, la poesia entesa com ho feia Joan Brossa.
El nou Centre de les Arts Lliures de Barcelona és un espai de creació multidisciplinari que abraça tots els àmbits i disciplines artístiques que tinguin a veure amb la paraula, la imatge i l'acció.
El Centre de les Arts Lliures és un projecte de la Fundació Joan Brossa que va obrir portes el desembre de 2021 amb una programació d'arts visuals, arts en viu i pensament, apostant per defensar el llegat de Brossa, promoure la creació i la reflexió contemporània i alimentant la trajectòria de la Fundació Joan Brossa, orientada al sector educatiu i a la mediació.
El nou projecte omple l'edifici de La Seca que estarà totalment obert a la ciutadania perquè en faci ús i hi circuli lliurement durant tot el dia.
Objectius
Vetllar per preservar el llegat i la memòria de Joan Brossa des del present i en totes les seves vessants creatives i, a la vegada, esdevenir un centre on es transgredeixin les arts, erigint-se com la casa de la creació contemporània dedicada a l’experimentació, a l’estudi de nous llenguatges expressius, a l'exhibició i a la divulgació.
Espai B de 160,62 m2
Espai dedicat a les arts visuals i arts en viu situat a la planta baixa, amb entrada pel carrer de la Seca. Es compon d'una caixa negra tancada i una zona amb llum natural i/o artificial.
Espai Ç
Espai dedicat a les arts visuals i arts en viu situat a la primera planta amb llum natural i/o artificial. Es compon d'un espai diàfan de 93,10 m2 i una sala polivalent de 24,84 m2
Espai X de 30 m2
Espai dedicat a les arts visuals i arts en viu situat a la primera planta amb llum natural i/o artificial.
Espai A de 60 m2
Espai dedicat a les arts visuals situat a la primera planta amb llum natural i/o artificial.
Espai T de 210 m2
Equipament tècnic per a representacions d'arts en viu de petit/mig format. Escenari de 7,5 x 5 m. amb grada a la italiana, amb capacitat per a 120 espectadors, 2 camerinos i lavabos amb dutxa. Sala climatitzada i grades mòbils.
Espai L·L de 50 m2.
Sala d'assaig i arts en viu climatitzada, amb llum natural i connexió a internet. Equipament bàsic per realitzar assajos i exhibició d'espectacles de petit format o reunions.
Beques
Residències
Programes i activitats internacionals
Cursos de formació
Lloguer d'espais
Espais de coworking/oficines
Assajos oberts
Seminaris i conferències
Activitats familiars
Exhibició d'espectacles
Xerrades i col·loquis post funció
Lectures dramatitzades
Cinefòrums
Laboratoris d'investigació
Activitats en col·laboració amb entitats culturals de la ciutat
La Seca és un edifici històric situat al carrer dels Flassaders del barri del Born, a dues passes del Museu Picasso i de Santa Maria del Mar. La Seca pren el nom de l’edifici de la Seca Reial o fàbrica de moneda. La paraula "seca", en castellà "ceca", té l’origen en el mot àrab "sekka", que significa “lloc on es fabrica moneda”. La vella fàbrica té una història d’almenys cinc segles, ja que s’hi va encunyar moneda de manera discontínua entre 1441 i 1849 encara que l’edifici sigui més antic, probablement del segle XIII o anterior. Després del seu tancament, va acollir un taller d’adobs, un magatzem de drogueria i una discoteca. El setembre de 2011, l'Espai Escènic Joan Brossa guanya el concurs de concessió de l’espai, convocat per l’Ajuntament de Barcelona el 2009 i l’edifici de La Seca adquireix el nom de La Seca Espai Brossa.
Projecte arquitectònic
Meritxell Inaraja i Genís