Presentació FESTIVAL SÂLMON
10 dies d’arts vives a 4 espais de la ciutat · Del 9 al 20 de febrer
-
Del 9 al 20 de febrer i en una edició que recupera la presencialitat 100%, el festival Sâlmon es connecta amb la ciutat amb una programació d’arts vives al Santa Mònica, el CCCB, La Caldera i el Mercat de les Flors.
-
La programació 2022 combina 27 propostes d’arts vives d’origen local i internacional (amb alguns artistes que es presenten per primera vegada a la ciutat i també estrenes de creadors locals).
-
La programació combina peces escèniques de dansa, teatre, performance, converses, pràctiques compartides, concerts, conferències performàtiques i d’altres formats.
-
La programació s’ha dissenyat en diàleg amb els equips de continguts dels quatre espais que acu- llen propostes, en consonància amb els contextos i línies conceptuals de cada lloc.
-
El Sâlmon 22 es pregunta i proposa accionar espais per a la transmissió i el pensament crític de pràctiques i sabers en les arts vives avui dia.
El festival Sâlmon torna a omplir la cartellera barcelonina amb un total de 28 propostes d'arts vives, tant de caràcter local com internacional que es reparteixen pels escenaris de l'Arts Santa Mònica, el CCCB, La Caldera i el Mercat de les Flors. És l'edició que fa deu d'aquesta cita amb la creació contemporània i marca el retorn a la presencialitat després d'una edició del 2021 que combinava el caràcter presencial i el virtual.
Sâlmon està liderat per un equip curatorial format per Sofia Asencio, Bea Fernández, Ariadna Rodríguez i Iñaki Álvarez, i està organitzat conjuntament per l'Antic Teatre, La Caldera, el Graner i La Poderosa. El festival reconnecta amb la ciutat en aquesta edició i adapta la programació a cadascun dels quatre escenaris que l'acullen.
L’equip explica: “Com a conseqüència de la força centrípeta que ens va portar a conviure dins d’un plató de televisió experimental durant cinc dies al Sâlmon del 2021, l’energia centrífuga expandeix el festival d’aquest any per diversos espais de la ciutat de Barcelona (...) Mantenint en moviment constant aquesta força centrífu- ga, no hem parat de preguntar-nos sobre com es posen en comú les pràctiques artístiques; la fisonomia dels possibles llocs on compartir-les, la generació de contextos de pensament crític i no només de transmissió, el desplaçament de l’educació per enfocar-nos en l’aprenentatge com a procés continu i obert que involucra subjectivitats més col·lectives. Entenem el festival com un espai provisional concret i ficcional, on assajar ma- neres de fer i compartir a partir d’aquestes i altres qüestions”
Si vols saber tota la programació de Sâlmon 2022, pots consultar-la aquí.