Cultura i lleure. La iniciativa s’emmarca en el projecte per dinamitzar el passeig barceloní i els seus entorns per reconnectar-lo amb la ciutadania.
Aquest estiu la plaça Reial esdevindrà un epicentre cultural amb la celebració de l’Àgora Musical, que omplirà aquest espai amb més de cinquanta concerts. La iniciativa s’emmarca en el projecte Àgora Barcelona, nascut per dinamitzar el passeig barceloní i els seus entorns i reconnectar-lo amb la ciutadania.
L’estrena de l’Àgora Musical tindrà lloc el primer cap de setmana de juny i s’allargarà fins al mes de novembre. Moltes de les actuacions han estat programades per projectes i programes existents i consolidats com ara “La Reial ens mou”, impulsat per l’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial, o el Festival Mas i Mas, que celebra el 60è aniversari de la Sala Jamboree, i d’altres de nous com el projecte Liceu Vermut, del Gran Teatre del Liceu, o Escenari Barri.
Música de qualitat i amb totes les mesures de seguretat
Durant els mesos de celebració de l’Àgora Musical, hi passaran artistes professionals, però també del món formatiu i comunitari; tots compartiran l’escenari a través de propostes musicals de qualitat.
La Raval’s Band, de l’Escola de Músics i Escola de Música Juan Pedro Carrero, obrirà el programa d’actuacions el divendres 4 de juny i mostrarà el camí pel qual passaran artistes com Chicuelo, Hidrogenese i Sanjosex durant els diumenges de juny, organitzats pel projecte Liceu Vermut. Destaquen també les propostes musicals de Bratia, la Clarence Bekker Band, l’Ashé Quartet i Do-up com a part del programa proposat pel Festival Mas i Mas, i les que ens portarà l’Escenari Barri, a càrrec d’escoles i projectes musicals del districte com ara l’Espai Sona, la Riborquestra, el Taller de Músics o l’actuació de Sílvia Comes amb veïnat del barri Gòtic.
Una part del projecte de l’Àgora Rambles
L’Àgora Musical és només una de les branques culturals que pengen del projecte de l’Àgora Rambles, la proposta impulsada per dinamitzar aquest històric passeig de la ciutat. En l’actualitat hi ha dos programes d’impuls cultural més. D’una banda, trobem l’Àgora Infantil, impulsada per la Biblioteca Andreu Nin i la Línia Cultural Rambles, que permet gaudir de manera segura d’espectacles infantils i familiars a la plaça del Teatre. De l’altra, un quiosc de floristes en desús serveix com a estudi radiofònic per a l’Àgora Ràdio, que pretén donar veu al veïnat de la Rambla i a l’activitat cultural i de lleure implicada en la recuperació del passeig.
Amb el temps l’Àgora Rambles desplegarà noves àgores temàtiques, vinculades a la cultura de la flor, les tertúlies, la ciència, l’art o la informació, entre d’altres.