Ja ha començat el procés de participació del Pla d’Acció del Pou de la Figuera, que definirà conjuntament amb el teixit comunitari i veïnal, com hem de seguir millorant la vivència quotidiana del Pou.
Ja ha començat el procés de participació del Pla d’Acció del Pou de la Figuera, que definirà conjuntament amb el teixit comunitari i veïnal, com hem de seguir millorant la vivència quotidiana del Pou.
El procés participatiu ha arrencat aquesta tardor amb la finalitat de continuar construint col·lectivament les accions a implementar per a la millora de la vivència i dels usos veïnals i quotidians del Pou. En aquesta fase, els membres del teixit veïnal, social, cultural i comercial estan fent arribar les seves propostes i aportacions mitjançant diverses plataformes digitals i físiques.
Com a procés de participació reglat de l’Ajuntament, el Pla d’Acció del Pou de la Figuera compta amb la plataforma del DECIDIM, com a repositori de la informació del Pla i de totes les accions del procés de participació, espai digital on es poden pujar propostes individuals i on es pot omplir un qüestionari sobre les accions que s’han de dur a terme al Pou de la Figuera. Tanmateix, el consistori també ha posat en circulació el RodaPou, un estand itinerant que té com a objectiu desplaçar-se per diversos punts del barri a fi d’incentivar la participació a peu de carrer, especialment la d’aquell veïnat que no acostuma a participar de forma digital, i recollir les vostres aportacions de forma presencial.
A causa de l’emergència covid, algunes de les accions presencials previstes, es desplacen al Gener’21 per a garantir les mesures de prevenció: Parlem de les marxes exploratòries: metodologia de treball per a la millora de l’espai públic amb perspectiva de gènere, promovent a la ciutat un nou model urbà inclusiu que té en compte la diversitat de gènere, l’edat o l’origen. I de sessions presencials de participació amb jovent i amb veïnat.
La participació se centra en els següents àmbits: dinamització de les plantes baixes de la plaça, usos i dinàmiques de l’espai públic i millores en l’entorn físic per a contribuir a generar una vivència veïnal i amable d’aquest entorn, projectes de formació i inserció laboral per a joves i la comunicació comunitària. El procés participatiu té com a data de tancament el proper mes de febrer de 2021.
Aquest Pla d’Acció veu del treball i processos ja existents; des del moviment reivindicatiu veïnal de fa 20 anys que va consolidar l’espai tal i com el veiem actualment, com d’aquells processos de treball dels diferents espais comunitaris dels darrers anys, com per exemple les propostes en relació a l’accessibilitat i vivència de l’espai públic el projecte Cooperem en la diversitat, les passejades amb Gent Gran, dinàmiques amb infants de la Fundació Comtal, les propostes de joves en el context del treball del Casal de Joves Palau Alòs, entre d’altres.
Tota la informació es pot consultar a la plataforma Decidim, clicant aquí.