Festival internacional de cinema de gent gran

Barcelona acollirà La GRAN pantalla, el Festival Internacional de Cinema de la Gent Gran.

La GRAN pantalla és el Festival Internacional de Cinema de la Gent Gran de Barcelona, un nou certamen cultural de la ciutat, el qual es durà a terme del 6 al 9 de juny de 2019, de forma gratuïta, als Cinemes Girona.
Aquest festival, de caràcter únic a Barcelona, vol oferir un espai per a la gent gran i, alhora, cerca convertir-se en un espai de trobada cinematogràfica intergeneracional que permeti desmuntar els prejudicis i estereotips sobre les persones grans que difonen els mitjans d’informació massiva, especialment, la televisió i la publicitat.
D’aquesta manera, tenint com a focus temàtic la representació de la gent gran, el Festival busca relats que contribueixin a generar noves lectures i discursos, per anar més enllà de les representacions convencionals que solen associar-se a aquesta etapa de la vida i diversificar les mirades existents.
Així mateix, es posaran en pantalla interseccions poc visibilitzades, com ‘gent gran LGTBIQ+’, ‘gent gran migrades’ i ‘gent gran i feminismes’, entre altres.

La GRAN pantalla és un espai de diàleg, de trobada, de reflexió, d’oci. Un lloc per compartir històries, per apreciar-les, per reflectir-nos en elles i mirar-nos amb dignitat.
D’altra banda, el Festival Internacional de Cinema de la Gent Gran de Barcelona és una oportunitat per reconèixer la labor cinematogràfica de persones grans i de joves que s’interessen per les seves històries. Les pel·lícules seleccionades i els diferents col·loquis que tindran lloc durant el Festival permetran reflexionar, analitzar, comprendre, pensar i oferir noves mirades envers les persones en el seu procés d’envelliment.
Entendre el cinema com a eina de transformació social significa crear un festival que vagi més enllà del simple fet de mostrar pel·lícules i realitats diverses. En aquest sentit, La GRAN pantalla vol donar visibilitat i crear nous discursos sobre la vellesa. La GRAN pantalla és un projecte d’elParlante amb el suport econòmic de l’Ajuntament de Barcelona. 
L'objetiu del festival es desmuntar estereotips sobre les persones grans a través del cinema, projectant pel·lícules que donin una altra llum sobre l’envelliment, creant fòrums i debats en un ambient agradable i de reflexió

Dates: Del 6 al 9 de juny 2019
Espais: Cinemes Girona, Carrer de Girona, 175, Barcelona
Preus i entrades: Totes les projeccions i activitats són gratuïtes
Aforament limitat amb prèvia reserva d’invitacions.

Podeu sol·licitar les vostres entrades al següent enllaç: 
http://lagranpantallafestival.elparlante.es/ca/entrades/