infoJOVE Les Corts

infoJOVE Barcelona

Tot el que et cal saber per preinscriure't a estudis postobligatoris

04/04/2022 - 08:00 h

Joventut

Formació. Els serveis infoJOVE t’informen i orienten sobre l’oferta d’estudis i beques, i t’ajuden a fer el tràmit de preinscripció per al curs 2022-2023.

Aviat arrenquen les preinscripcions 2022-2023 a estudis postobligatoris i els serveis infoJOVE de Barcelona atendran els teus dubtes al respecte des dels seus 104 punts d’atenció, incloent:

No esperis a última hora si el proper curs vols fer batxillerat, un cicle formatiu, un Programa de Formació i Inserció (PFI)… Apropa’t a parlar-hi i, gratuïtament, et donarà un cop de mà per:

Triar els teus futurs estudis

  • Els serveis infoJOVE t’orientaran si no saps si has escollit bé què estudiar o si no tens clar en quin estudi inscriure’t, si no treus l’entrellat sobre en què consisteix cada sortida acadèmica o quines portes t’obren professionalment, què pots fer si més tard et quedes sense plaça…

Preparar allò que necessites per fer la preinscripció

  • Professionals t’informaran sobre el procés de preinscripció, les dates que has de tenir en compte, la documentació que necessitaràs (i que ja pots anar preparant), els criteris de prioritat que s’aplicaran, els requisits d’accés…

Tramitar la preinscripció (fins al 16 de setembre)

  • L’equip infoJOVE t’ajudarà a avançar, pas a pas i sense equivocar-te, en la tramitació: emplenament del formulari, aportació de materials, pagament de les taxes…
  • Aquest servei de suport a la tramitació es realitza en modalitat presencial, telefònica o telemàtica; i està especialment adreçat a joves, però està obert a famílies, professionals i centres educatius que ho requereixin.

A més, si vols sol·licitar beques per a estudis postobligatoris, els serveis infoJOVE t’informaran sobre les convocatòries a les que pots accedir i els tràmits que impliquen.

En aquest sentit, recorda que estan obertes, fins al 16 de maig, dues convocatòries de beques:

Estigues alerta, doncs, sense data determinada, està prevista l’obertura de dues convocatòries més: l’Acreditació de caràcter econòmic (procediment MATRC) i les beques Equitat per a estudis universitaris.

RECURSOS D’INTERÈS PER ESCOLLIR FUTURS ESTUDIS

Animació “Què he de saber abans de fer la preinscripció?”, sobre els aspectes clau que has de tenir en compte abans de dur a terme el procés de preinscripció.

Material d’orientació acadèmica generat durant la campanya In-forma’t:

  • Eines i recursos. Inclou la Guia d’estudis postobligatoris 2022-2023 “Què vull fer?”, clips infogràfics sobre autoconeixement i presa de decisions, videotutorials sobre itineraris acadèmics, entrevistes i trobades amb professionals…
  • Sessions virtuals sobre estudis, a càrrec de professorat i especialistes acadèmics.