infoJOVE Barcelona

Activitats de suport a la recerca de feina per a joves de 16 a 35 anys

04/02/2022 - 09:02 h

Aram Ramon Perelló

Activitats de suport a la recerca de feina per a joves de 16 a 35 anys

L’Ajuntament de Barcelona, a través dels serveis infoJOVE del Departament de Joventut i en col·laboració amb Barcelona Activa, organitza un seguit d’activitats formatives i informatives, emmarcades en el dispositiu  “El Club de la Feina”, de suport a la recerca de feina per a joves de 16 a 35 anys.

Es tracta d’un servei de suport i acompanyament expert que ofereix als i les joves orientació laboral i eines per millorar la seva recerca de feina i ocupabilitat. El dispositiu forma part de les mesures municipals de suport a l’ocupació juvenil, i vol donar respostes i suport a un dels col·lectius què més precarietat pateix en l’àmbit laboral.

El Club de la Feina s’adreça a persones joves i es defineix en 3 línies de treball principals:

  • Suport en la definició d’un pla d’actuació i un seguiment expert i de proximitat fins que el o la jove trobi feina.
  • Programació d’activitats formatives i informatives aterrades a les necessitats dels i les joves als Punts infoJOVE de Barcelona.
  • Espais d’entrenament de competències d’accés al mercat laboral.

El Club de la Feina s’emmarca dins el Pla de Foment de l’Ocupació Juvenil 2020-2023 i compromís de l’Ajuntament de Barcelona per no deixar a ningú enrere i ser proactius davant les situacions que està provocant la crisi generada per la covid-19.

Durant els mesos de febrer i març de 2022 es realitzaran una 50a d’activitats, xerrades, tallers i conferències destinades al suport a la recerca de feina dels i les joves de la ciutat.

Les diferents tipologies i temàtiques de les activitats responen a les necessitats detectades pels especialistes dels diferents serveis i tracten tots els aspectes de la recerca de feina i l’orientació necessària a l’entorn del món laboral. D’aquesta manera els i les joves de la ciutat poden participar d’activitats per conèixer les eines i canals per la recerca de feina, trobar propostes i idees sobre sectors laborals i els seus requisits academics, obtenir ajuda per la creació inicial del seu currículum, establir estratègies i plans d’acció per assolir els seus objectius professionals i rebre orientació per a reconèixer i expressar tot el seu valor en el mercat de treball.

Les activitats preparades també aporten informació, pràctiques i assessorament per preparar entrevistes de feina i ajustar les candidatures dels i les joves a les vacants que s’ajustin més als seus perfils.

Totes les activitats es realitzaran de forma presencial als diferents Punts infoJOVE de la ciutat i serà necessària inscripció prèvia.

En aquest enllaç es pot consultar el calendari complet de totes les activitats.

Assessorament laboral dels serveis infoJOVE Barcelona

Els serveis infoJOVE Barcelona ofereixen diàriament orientació i assessorament d’àmbit laboral i d’emprenedoria a tots els districtes de la ciutat de manera presencial i telematica.

Els serveis infoJOVE són presents als 10 districtes de la ciutat i a més de 80 punts estables a centres educatius.