infoJOVE Barcelona

El Fòrum d'Habitatge i Rehabilitació (FHAR) en clau jove

23/11/2022 - 15:39 h

Joventut

Habitatge. El 29 de novembre, la iniciativa posarà al centre del debat la qüestió sobre l’accés a l’habitatge de la joventut.

Al 2021, els i les participants en el procés deliberatiu Fòrum Jove BCN van proposar tot d’iniciatives que van incloure l’organització d’una trobada anual per detectar necessitats en temes d’habitatge i joves, reflexionar-hi i fer aportacions de millora.

Compromès a donar resposta a aquesta demanda, l’Ajuntament de Barcelona presenta, en el marc del Fòrum d’Habitatge i Rehabilitació (FHAR), la taula rodona “La gent jove i l’accés a l’habitatge”.

L’activitat tindrà lloc el dimarts 29 de novembre a les 17 h, als espais comuns de l’edifici d’habitatges per a gent jove de Can Fabra (carrer de Parellada, 9).

Moderada per la cap del Departament de Joventut, Pilar Pascual, la taula rodona comptarà amb la col·laboració de:

En acabar, es realitzarà una visita a la promoció exclusiva d’habitatge públic per a persones joves, que s’ubica en el mateix recinte, amb l’acompanyament de Daniel López, arquitecte de l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB).

El singular projecte de la nau fabril va ser impulsat per l’IMHAB i dissenyat per l’equip d’arquitectes Roldán i Berengué, construint una estructura de fusta dins l’original, que es va conservar.

Per assistir a la sessió i a la visita cal reservar plaça prèviament mitjançant la pàgina web del FHAR.

Qüestions que afecten l’habitatge a Barcelona i altres ciutats d’Europa

El FHAR convida experts i grans coneixedors del sector de l’habitatge que aprofundiran en temes de plena vigència a la ciutat: l’ampliació del parc públic d’habitatges, les mesures per combatre l’emergència habitacional i la pujada dels preus del lloguer al mercat privat, i el paper de la rehabilitació en el sector públic i com pot créixer i evolucionar en el futur.

Impulsat i organitzat per l’IMHAB, enguany la iniciativa constarà de dues jornades, els dies 28 i 29 de novembre, adreçades a professionals, activistes, investigadors, treballadors del sector i qualsevol persona interessada en aquest àmbit.

Consulta tots els detalls del programa al web del FHAR.