'Lo absoluto de la democracia'. Contrapoders, cossos-màquina, sistema xarxa transdividual
Where: Palau de la Virreina
La Rambla, 99
Barcelona
Barcelona

Activitats anteriors / Seminaris i conferències

Raúl Sánchez Cedillo

'Lo absoluto de la democracia'. Contrapoders, cossos-màquina, sistema xarxa transdividual
Raúl Sánchez Cedillo

04.06.2021


Divendres 4 de juny, 19 h
Presentació del llibre amb l’autor i Kike España al pati de La Virreina
Entrada lliure. Aforament limitat

Lo absoluto de la democracia és el primer llibre del filòsof i activista Raúl Sánchez Cedillo. Es publica simultàniament en castellà i alemany mitjançant una col·laboració experimental amb l’editorial transversal texts. Amb prefaci de Toni Negri, el llibre comprèn una sèrie d’investigacions sobre el sorgiment, la transformació i la mutació de les ocupacions de places de l’última dècada a partir del moviment 15M.

El 15 de maig de 2011, centenars de milers de persones van començar a ocupar les places principals de les capitals espanyoles, desenvolupant noves formes de socialitat i de fer política. Raúl Sánchez Cedillo examina aquestes lluites, rastrejant-ne tant l’aparició com les fractures, les transformacions en els moviments municipalistes i en partits polítics. Desplega un pensament que va molt més enllà de la situació espanyola, connectant amb les experiències de l’autonomia italiana i el postestructuralisme francès, així com amb fenòmens polítics concrets en tot l’espai europeu. Al centre hi ha el projecte inacabat del Tratado político de Spinoza d’entendre la democràcia com una forma absoluta de govern; en paraules de les màquines socials del 15M: «Democràcia Real Ja!».

Raúl Sánchez Cedillo va néixer i viu a Madrid. Des de sempre ha compaginat l’estudi i l’activisme, començant pel moviment dels insubmisos als anys noranta, els centres socials ocupats i el moviment de l’alterglobalització, que va renovar amb el 15M. És un dels creadors, l’any 2001, de la Universitat Nòmada, i des de 2011 participa a la fundaciondeloscomunes.net.