Miralda i Elle
Where: Palau de la Virreina
La Rambla, 99
Barcelona
Barcelona

Properes exposicions

Twiggy
© Antoni Miralda, VEGAP, Barcelona, 2023

Miralda i Elle

22.06.2023 – 01.10.2023


Comissari: Valentín Roma
Inauguració: dimecres 21 de juny, 19 h

Aquesta mostra revisa la col·laboració de Miralda (Terrassa, 1942) amb la revista ELLE entre el 1964 i el 1971, després d’instal·lar-se a París a principis de la dècada de 1960. Durant aquells anys, l’artista va dur a terme nombrosos reportatges fotogràfics vinculats a les col·leccions de moda que es presentaven cada temporada i, paral·lelament, va continuar desenvolupant les seves peces objectuals i les seves accions a l’espai públic. Una d’aquelles seqüències d’imatges té com a protagonista Twiggy, que en aquells moments era la model amb el look més transgressor de la passarel·la internacional.

Miralda i ELLE suposa, també, un viatge per la irrupció de les tribus urbanes, els vaivens entre l’alta i la baixa cultura, l’esperit d’extravagància, així com la dissidència artística i política que bé podrien exemplificar dos llibres seminals, tots dos del 1964: Notes on «Camp» (Notes sobre el camp), de Susan Sontag, i Apocalittici e integrati (Apocalíptics i integrats), d’Umberto Eco.

Finalment, cal destacar el fet que, de molt jove, Miralda compartís crèdits a ELLE amb autors absolutament llegendaris, com ara Guy Bourdin, Helmut Newton o David Bailey, un dels pares del Swinging London.