Activitats / Vídeo


Presentació del llibre ‘L’espai públic de la fotografia. Assajos i entrevistes’
Jorge Ribalta, Ignacio Echevarría i Ana Longoni

22.11.2018


Aquest volum recull una selecció d’escrits, des del 2001 fins a l’actualitat, derivats principalment de l’activitat de Jorge Ribalta com a comissari d’exposicions. Els nous mitjans basats en la pantalla, la xarxa i la virtualitat, propis de la cultura digital, s’obren a discursos sobre postfotografia, postdocumental o postveritat que contradiuen la racionalitat comunicativa i les formes de discurs públic que han dominat la cultura visual del segle XX. Entrat el segle XXI, l’autor defensa que l’espai de l’exposició persisteix com una mena d’esfera pública moderna primordial, vinculada invariablement a l’experiència corporal de la vida social i de la condició humana mateixa.


Jorge Ribalta és artista, investigador, editor i comissari independent. Ha exposat individualment a les galeries Zabriskie (Nova York i París), Casa sin Fin (Càceres i Madrid) i àngels barcelona (Barcelona). Recentment, ha fet exposicions individuals al Centre régional de la photographie Hauts-de-France (Douchy-les-Mines, França) i a Linea di Confine (Rubiera, Itàlia). El 2015 i el 2016 es va exhibir Monument màquina al Centro Guerrero (Granada), a la Fundación Helga de Alvear (Càceres) i al Württembergischer Kunstverein de Stuttgart.

El 2019 presentarà Àngels nous. Escenes de la reforma de la plaça de la Gardunya, Barcelona, 2005-2018, a La Virreina Centre de la Imatge (Barcelona). A més, la seva obra s’ha exposat en nombroses mostres col·lectives al MoMA, al WKV, al MACBA i al Museo Reina Sofía, entre altres museus.