Videograma’92, el registre fílmic d’una gran transformació

16 de novembre de 2022

Districte Sant Martí

Patromoni. Una exposició mostra com van ser les grans intervencions a la façana marítima, al Poblenou, a la Vila Olímpica, a la Diagonal o a la plaça de les Glòries per fer possibles els Jocs Olímpics de 1992.

Una exposició mostra com van ser les grans intervencions a la façana marítima, al Poblenou, a la Vila Olímpica, a la Diagonal o a la plaça de les Glòries per fer possibles els Jocs Olímpics de 1992.

L’Arxiu Municipal de Barcelona vol sumar-se als actes de commemoració del 30è aniversari dels Jocs Olímpics obrint espais, presencials i virtuals, per promoure el coneixement i la reflexió sobre el passat recent de la nostra ciutat, a través de l’exhibició de pel·lícules i d’altres materials gràfics.

L’Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona i l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona conserven un fons documental textual, fotogràfic, gràfic, iconogràfic i fílmics únic i original entorn dels Jocs Olímpics de 1992. Es tracta d’un valuós patrimoni documental de la nostra ciutat.

Destaca el fons de la productora Clara Films, majoritàriament basat en l’enregistrament fílmic de les transformacions urbanes i d’infraestructures a Barcelona i l’àrea metropolitana entre el 1985 i el 2014.

Les pel·lícules corresponents al període olímpic mostren com van ser les grans intervencions a la façana marítima, la revitalització de la muntanya de Montjuïc, la construcció de grans infraestructures esportives, l’enderrocament de fàbriques antigues i d’edificis industrials del Poblenou, el naixement del barri de la Vila Olímpica, els nous cinturons de ronda o altres obres cabdals a la Vall d’Hebron, la Diagonal, la Meridiana i la plaça de les Glòries.

L’exposició es pot visitar al vestíbul de l’Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona de dilluns a divendres, de 9 a 18 h, fins al 15 de gener del 2023. La mostra també es pot veure en línia a través del següent enllaç:

Exposició Videograma’92

Comparteix aquest contingut