Data: 06/04/2019 - 14/04/2019

Lloc: Diversos espais

4a Primavera Republicana

Arriba un any més, i ja en són quatre, una nova edició de la Primavera Republicana. Un cicle de concerts, obres de teatre, cicles de cinema i debat, i, també, esdeveniments esportius per celebrar, en plena primavera, els valors del republicanisme.

Des del 2016 l’Ajuntament de Barcelona impulsa, amb la col·laboració de nombroses entitats de la ciutat, aquest cicle pels volts del 14 d’abril. La data ens recorda que el republicanisme ha estat una tradició ben viva a la ciutat de Barcelona, i que ha tingut diverses declinacions: liberals, conservadores, democràtiques…

La tradició del republicanisme democràtic ha estat vinculada a cert principis: l’extensió del sufragi, l’impuls de l’educació, el control dels poders polítics i econòmics, o la participació activa de la ciutadania en la construcció de la vida en comú.

Avui, és fonamental actualitzar la tradició republicana i vincular-la als reptes i als moviments de canvi del segle XXI: el feminisme, els moviments LGTBI, els moviments en defensa dels drets socials, dels drets digitals, o els moviments antiracistes o ecologistes.

Aquest és l’objectiu de la 4a edició de la Primavera Republicana.

Fem un exercici de memòria carregat de futur!

 

Mapa d'activitats

Coneix les localitzacions de les 24 activitats de la Primavera Republicana i participa dels valors del republicanisme del segle XXI!

Comparteix aquest contingut