La Rambla recupera la circulació de baixada entre el Portal de Santa Madrona i Colom

S'ha reobert la circulació en sentit baixada de manera que ja hi ha accés directe des de la plaça de Catalunya fins a tocar del mar.

..
29/11/2023 - 11:11 h

Ja es pot circular per la calçada lateral Llobregat de la Rambla de baixada entre el carrer del Portal de Santa Madrona i el monument a Colom. Aquest tram estava tallat des del passat mes de maig per les obres de remodelació d’aquesta via, una actuació urbanística integral, tant física com social, cultural i econòmica.

Així doncs, la Rambla torna a tenir el carril de baixada operatiu en aquest tram i els vehicles ja poden baixar des de la plaça de Catalunya fins al monument de Colom per la Rambla, sense haver-se de desviar per l’avinguda de les Drassanes. També recuperen el seu recorregut habitual les línies d’autobús 59, V13 i N9.

La nova Rambla segueix avançant

Les obres de reurbanització de la Rambla es van iniciar a l’octubre de l’any passat i tenen per objectiu convertir-la en un passeig més confortable, verd, amable i cultural i amb més espai per al vianant.

Aquests son els treballs corresponents a la primera fase, entre el carrer del Portal de Santa Madrona i el monument a Colom, que es preveu que acabin a l’estiu vinent. El projecte inclou la modificació del traçat de l’avinguda de les Drassanes per allargar la Rambla i obrir-la al mar amb una nova plaça que incentivarà els usos socials i renovarà la trobada entre el passeig, les Drassanes i Colom.

Un cop acabi aquesta primera fase, començaran els altres quatre trams d’obres: Santa Madrona-Arc del Teatre, Arc del Teatre-Liceu, Liceu-Portaferrissa i Portaferrissa-Canaletes. Amb una actualització del calendari per actuar en els quatre àmbits de forma simultània i reduir el termini global de les obres a 32 mesos, és a dir, una mica menys de tres anys.