Comencen les obres per a la millora de l’accessibilitat de l’estació de la Pau de l’L4

El Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya ha iniciat les obres de millora de l’accessibilitat de l’estació de la Pau de l’L4 de metro. L’actuació permetrà completar l’adaptació de l’estació a persones amb mobilitat reduïda i millorar el servei a les persones usuàries, alhora que permetrà incrementar les freqüències de pas. El termini d’execució dels treballs és de 15 mesos, amb un pressupost d’un milió d’euros.

Logotip del metro de Barcelona i de Transports Metropolitans sobre la pared de vidre de l'ascensor.
02/04/2024 - 12:30 h

L’estació de la Pau és actualment terminal de la línia i serveix d’intercanviador amb l’L2. L’estació compta amb un accés al carrer, a la rambla de Guipúscoa, que compta amb un ascensor que connecta el carrer amb el vestíbul. Un altre ascensor, des del vestíbul, permet l’accés a una de les andanes de l’estació.

L’altra andana actualment no s’utilitza per a servei comercial i per això encara no està adaptada. Els treballs que ara comencen serviran per instal·lar un nou ascensor que connectarà el vestíbul amb aquesta andana i, de manera anàloga, a l’altra andana s’implantarà l’itinerari corresponent per a persones amb discapacitat visual i un tram de rampa metàl·lica per a facilitar l’accés als trens. Per tant, a més de millorar l’accessibilitat, ara l’estació es podrà explotar en doble via.

Ocupacions en superfície

La primera fase dels treballs comportarà l’ocupació del carril d’aparcament i una part de la vorera del carrer de Ca n’Oliva, entre el passatge de Ca n’Oliva i el carrer de Guipúscoa.

Font: Departament de Territori