Obres d’implantació d’escales mecàniques al passatge de la Mulassa

La setmana del 29 de juliol començaran les obres d’implantació d’unes escales mecàniques i unes de convencionals al passatge de la Mulassa, entre la plaça de la Font de la Mulassa i el carrer del Doctor Bové, per tal de millorar la mobilitat dels vianants, l’accessibilitat i la connectivitat d’aquesta zona.

..
25/07/2024 - 08:00 h - Urbanisme i infraestructures Districte Horta-Guinardó

El passatge de la Mulassa, situat a la frontera dels barris del Carmel i la Font d’en Fargues, uneix el carrer del Doctor Bové amb la plaça Font de la Mulassa. Es tracta d’un carrer amb fort pendent, a través del qual se salva un desnivell de 14 metres. L’entorn afectat per l’actuació té una superfície aproximada de 915 m². És en aquest entorn a on es col·locaran els dos trams d’escales mecàniques de sentit reversible i es rehabilitarà les escales manuals existents. Entre tots dos trams d’escala es crearà una petita plaça, un espai de trobada i descans que servirà per donar accés als edificis existents. L’actuació es completa amb la formació de murs de contenció per la formació d’escales, afeccions i desviacions de serveis existents, noves xarxes de serveis i creació de tres espais verds, que es completaran amb la plantació d’arbrat i arbustives.

El projecte inclou la col·locació de nou paviment, així com el soterrament del cablejat aeri que hi ha a la zona i que correspon a línies elèctriques, de telefonia i d’enllumenat públic. Un altre dels canvis que s’introduiran aprofitant l’obra serà la renovació i incorporació de mobiliari urbà (papereres, pilones, cadires i bancs) que es col·locarà sobretot en el nou espai d’estada, així com la millora en l’enllumenat públic, que buscarà optimitzar la disposició dels fanals i afavorir-ne la intensitat i la uniformitat.

Es preveu que les obres durin un any i estiguin enllestides a l’agost del 2025.

Enllaços relacionats