Tall de les línies R2 nord i R2 sud entre Gavà i Barcelona per les obres d’accés a l’Aeroport el 28 i 29 de setembre

Renfe establirà un Pla Alternatiu de Transport per carretera entre Gavà i Barcelona (Zona universitària / Palau Reial), així com amb les estacions intermèdies (línies R2, R2 nord i R2 sud) per garantir la mobilitat dels viatgers afectats. Oferirà fins a 128 serveis d’autobús (64 per sentit en hora punta) a l’hora en els trajectes directes entre Gavà i Barcelona (Zona Universitària / Palau Reial), així com 40 autobusos a l’hora (20 per sentit durant tot l’horari) entre El Prat de Llobregat i Gavà amb parada a Viladecans.

..
16/09/2024 - 12:19 h

Un total de 40 autobusos, a més, faran el recorregut entre Gavà, Viladecans i El Prat de  Llobregat. Renfe ha programat gairebé 3.300 trajectes diaris en autobús per garantir la mobilitat dels viatgers de les línies R2 nord i R2 sud. Els serveis regionals del corredor sud circularan desviats per Vilafranca del Penedès. Els viatgers amb origen i destinació l’Aeroport disposaran dels serveis de la línia L9 sud de Metro.

Aquesta reprogramació del servei es durà a terme durant la interrupció de la circulació ferroviària per les obres que Adif està executant per a la construcció del nou accés ferroviari a l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat i pel desplegament del sistema ERTMS a la xarxa de rodalia de Barcelona.

Pla de Transport Alternatiu

La reprogramació de serveis s’ha dissenyat de forma conjunta amb la Generalitat com a titular del servei, així com amb els ajuntaments afectats pel tall. 

Servei rodalia R2 sud i R2 nord el cap de setmana 28 i 29 de setembre

  • Maçanet/Sant Celoni- Barcelona Sants: servei habitual en tren
  • Barcelona Sants – Gavà: servei alternatiu per carretera
    • Servei Bus llançadora Gavà-Barcelona
    • Servei Bus amb parades a Gavà, Viladecans i El Prat de Llobregat (els viatgers amb destinació a l’Aeroport poden arribar-hi des de l’estació del Prat L9 sud).

Els punts de transbordament a Barcelona se situaran en les següents ubicacions:

  • Punt de transbordament sentit Gavà. Carrer de Pau Gargallo i avinguda del Doctor Gregorio Marañón amb connexió amb la línia L3 de Metro (Zona Universitària) per poder connectar fins a Barcelona Sants  i amb L9 sud per connectar amb les estacions de Bellvitge, El Prat i l’Aeroport.
  • Punt de baixada de viatgers procedents de Gavà. Carrer Pau Gargallo i carrer de Martí i Franquès amb connexió amb la línia L3 de Metro (Palau Reial) per poder connectar fins a Barcelona Sants i amb L9 de Metro (Zona Universitària amb l’Aeroport).
  • Estacions de Barcelona – L’Aeroport. Els viatgers s’encaminaran als serveis de Metro de la línia L5 (Collblanc) + L9 sud.
  • Gavà- Vilanova i la Geltrú/ Sant Vicenç de Calders: servei habitual en tren.

Autobusos directes

Gavà-Barcelona

De 5:00 a 6:00 h: 5 busos/hora

De 6:00 a 8:00 h: 32 busos / hora

De 8:00 a 22:00 h: 64 busos / hora

De 22:00 a 23:00: 24 busos / hora

Barcelona-Gavà

De 5:00 a 6:00 h: 8 busos / hora

De 6:00 a 22:00 h: 64 busos / hora

De 22:00 a 24:00 h: 24 busos / hora

El servei de transport alternatiu és accessible per a persones amb mobilitat reduïda. Segons la normativa de transport per carretera, no està permès accedir als autobusos amb bicicletes i mascotes.

Font: https://rodalies.gencat.cat/ca/detalls/article/09_15_Aeroport

Tota la informació a: rodaliesdecatalunya.cat; adif.es, renfe.com, al telèfon d’informació 900 41 00 41,  així com a les xarxes socials @rodalies, @renfe i @infoadif.