Col·laboracions amb Biblioteques de Barcelona, una relació que ve de lluny
Des de l’any 2006, l’Oficina d’Afers Religiosos i el Consorci de Biblioteques de Barcelona treballen conjuntament en l’organització d’activitats per donar a conèixer la diversitat religiosa present a la ciutat. Aquestes activitats sempre han estat ideades al voltant d’una temàtica concreta i sempre han tingut la participació de representants i membres de les comunitats religioses de Barcelona.
Aquesta col·laboració es va iniciar amb el cicle 7 Religions, 7 Mirades del Món, que va tenir lloc el 2006 i va presentar alguns eixos de la visió del món que sostenen les religions, a més d’explicar el sentit i el paper de les seves pràctiques.
A partir de llavors, aquesta col·laboració s’ha traduït en altres cicles:
- Religions a la Vida Quotidiana, el 2007, posava de manifest que les creences més profundes sovint incideixen en molts aspectes del dia a dia.
- Històries de Religions, el 2011, evidenciava que totes les tradicions religioses i espirituals han desenvolupat contes, mites, paràboles i relats de tota mena que permeten posar a l’abast de tothom creences, valors i espiritualitat.
- Música i Religions, el 2014, explorava el paper que avui té la música en la pràctica religiosa i la vida espiritual de diverses comunitats religioses presents a Barcelona.
- Dona i Religions, el 2017, proposa diàlegs entre dones de dues de religions diferents sobre diversos aspectes que configuren la seva vida espiritual i comunitària, així com sobre el seu compromís amb el món que les envolta.
- La sacralitat de viure, el 2019, comissariat per Dídac P. Lagarriga, proposa diferents aproximacions a aquesta noció de sacralitat sense haver de fer explícita una religió en concret.
- El virus del sentit: joves i recerca vital, el 2021 (en línia), comissariat per Dídac P. Lagarriga, proposa parlar d’aquesta recerca del sentit vital a través de diversos testimonis que hi poden aportar la seva experiència personal i professional.
Des de l’OAR esperem continuar enriquint aquesta relació amb el Consorci de Biblioteques de Barcelona i, així, apropar a tothom la vida diària de les comunitats religioses de la ciutat.