HINDUISME | Bhakti Das, un referent de la tradició hindú a Barcelona

D’en Bhakti es podria dir moltes coses: reconegut músic virtuós de diferents instruments; gran estudiós i intèrpret de la Música Clàssica de l’Índia (Raga Sangeet); expert en ioga i conferenciant sobre filosofia Vedanta i meditació, deixeble de Sri Swami Chidananda Maharaj; president de la “Divine Life Society” de Barcelona; precursor i col·laborador en l’obertura del diàleg interreligiós a Catalunya des del seus inicis; col·laborador de la revista “Dialogal”, del CETR (Centre d’Estudis de les Tradicions de Saviesa), d’AUDIR (Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós) i de moltes altres entitats, etc;  profund coneixedor de la tradició hindú i participant en congressos nacionals i internacionals; etc

Però més enllà de tot el seu bagatge professional i expert, en Bhakti va ser un referent i un freqüent col·laborador de l’Oficina d’Afers Religiosos (abans Centre Interreligiós de Barcelona) des de la seva creació. L’Oficina sempre va disposar d’un per part d’ell per a participar en debats, xerrades, diàlegs, concerts, etc, i ser a prop com a home savi i coneixedor profund de l’hinduisme per a qualsevol consulta experta.

Aquest any vàrem gaudir de la seva participació en dues activitats organitzades per l’OAR en motiu a la commemoració del centenari de Raimon Panikkar: una taula rodona  "Qui era Raimon Panikkar? El repte d’una identitat complexa" que va tenir lloc l’abril d’aquest any a la Biblioteca de Nou Barris; i també vàrem fruir de la seva intervenció musical a l’activitat “Místiques: música i poesia” al Pati Verger del Museu Frederic Marés el mes de juliol. Compartia amb el seu amic Raimon el valor de la diversitat intercultural i interreligiosa i el manifestava en el seu tracte amb les persones.

A finals d’agost se’n va anar mentre era en un ashram al Canadà. Ens ha deixat impregnats de la seva música, la seva saviesa, la seva gran cordialitat i la seva gran vàlua personal. Estimava la llibertat de conviccions, la convivència, la tolerància, la pau, el respecte i el somriure a la vida per sobre de tot.