Barcelona és l’escenari de la trobada virtual de Religions for Peace 2024 amb motiu del Dia de la Terra

L’Ajuntament de Barcelona col·labora en la celebració del Dia de la Terra 2024 presentant una trobada organitzada per Religions for Peace (GTER). Amb el títol “Amor i respecte per la Terra: fomentar la pluralitat religiosa, la multisectorialitat, i la col·laboració intergeneracional per fer front a la crisi climàtica”, la trobada virtual tindrà lloc el 22 d’abril, a les 14.30 hores. Es podrà seguir en streaming a través de les plataformes de Facebook i YouTube de Religions for Peace.

..
18/04/2024 - 09:16 h - Interculturalitat OAR

El Dia de la Terra, que se celebra cada any el 22 d’abril, serveix com a recordatori de la importància de la conservació i la sostenibilitat del medi ambient, i de la necessitat que la comunitat internacional s’uneixi i actuï per un planeta més sa i un futur més esperançador. Aquest any, el Dia de la Terra presenta una oportunitat única per atendre la crida global per accelerar les accions per tal d’assolir els objectius climàtics i protegir el planeta.

Religions for Peace és el moviment més gran del món de persones líders de diferents tradicions religioses i espirituals, amb més de cinquanta anys d’experiència en l’avenç de la col·laboració i l’acció basada en la pluralitat religiosa i espiritual, juntament amb altres actors, amb l’objectiu de satisfer les necessitats de tota la humanitat, especialment les comunitats més vulnerables. El novembre del 2022, Religions for Peace i l’Ajuntament de Manresa van commemorar el 500è aniversari del viatge de Sant Ignasi a la ciutat de Manresa amb una històrica peregrinació interreligiosa pel Camí Ignasià. Aquest esdeveniment va culminar amb la signatura de The Global Manresa Pact 2022, un acord de referència entre diferents tradicions religioses i espirituals i diversos actors de la societat que té com a objectiu principal fomentar ciutats resilients, sostenibles, segures i inclusives. Després d’aquesta acció, va tenir lloc la inauguració del Dia de la Terra 2022, amb el títol “Estima i respecta la Terra. La pluralitat religiosa per abordar la crisi climàtica”.

Enguany, a partir de l’èxit d’aquell esdeveniment, la trobada del Dia de la Terra 2024 servirà de plataforma per revisar els compromisos adquirits des del 2022 i per catalitzar més accions envers el seu compliment. Organitzat per Religions for Peace International, que inclou també persones joves de diferents religions i espiritualitats del moviment Religions for Peace, en col·laboració amb Religions for Peace-Spain (GTER), l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de Manresa, aquesta trobada virtual té com a objectiu implicar diverses persones interessades en el diàleg i l’acció cap al desenvolupament urbà sostenible. L’esdeveniment commemorarà el Dia de la Terra 2024 amb l’objectiu d’“avançar cap al benestar compartit per protegir la Terra mitjançant la col·laboració interreligiosa, intersectorial i intergeneracional per a la mitigació del clima”.

La trobada “Continuant el viatge: reforçant la col·laboració amb la pluralitat religiosa i espiritual per fer ciutats més sostenibles” tindrà els objectius següents:

  • Facilitar el diàleg entre les diverses parts interessades sobre la custòdia del medi ambient, i destacar els valors compartits d’amor, respecte i responsabilitat cap a la Terra entre les diverses comunitats religioses i espirituals.
  • Fomentar el diàleg i les associacions intergeneracionals, posant èmfasi en la importància de la cooperació intergeneracional per promoure el desenvolupament urbà sostenible, fer front al canvi climàtic i preservar el planeta per a les generacions presents i futures.
  • Mostrar solucions innovadores i accions fetes per les persones participants per abordar el canvi climàtic i altres compromisos del Pacte de Manresa del 2022.
  • Fomentar la solidaritat global intergeneracional, de pluralitat religiosa i espiritual, multisectorial i la responsabilitat col·lectiva en l’acció climàtica, posant èmfasi en la promoció del desenvolupament urbà sostenible per preservar i protegir el planeta per a les generacions presents i futures.
  • Fomentar i facilitar els compromisos amb la sostenibilitat i l’acció climàtica entre persones, organitzacions, ciutats i governs, alhora que s’estableix una plataforma per fer un seguiment i compartir aquests compromisos per fomentar la rendició de comptes i el progrés col·lectiu.

IMPORTANT! Aquest esdeveniment es retransmetrà en streaming a la pàgina de Facebook i al canal de YouTube de Religions for Peace.