Convocatòria per a l’atorgament de subvencions per a l’arranjament i l’adequació de locals de la ciutat de Barcelona destinats a centres de culte d’entitats religioses, 2024-2025

Avui, dimarts, 28 de maig, s’ha publicat al ‘Butlletí Oficial de la Província de Barcelona’ (BOPB) la convocatòria de subvencions per a l’arranjament i l’adequació de locals de la ciutat de Barcelona destinats a centres de culte d’entitats religioses 2024-2025. El període de presentació de sol·licituds és del 29 de maig al 26 de juny (ambdós inclosos).

..
28/05/2024 - 13:45 h - Interculturalitat OAR

Consulteu la convocatòria AQUÍ.

Consulteu les bases AQUÍ.

Resten fora de l’àmbit d’aplicació d’aquestes subvencions:

  • Els llocs de culte ubicats en centres hospitalaris, assistencials, educatius, cementiris, tanatoris i centres penitenciaris.
  • Els llocs de culte o locals de propietat municipal o d’altres administracions.
  • Els llocs de culte ubicats en sòls que només admeten usos provisionals autoritzats en virtut dels articles 53 i 54 del Decret legislatiu 1/2010, de 3 d’agost, pel qual s’aprova el text refós de la llei d’urbanisme.

Seran projectes subvencionables els que tinguin com a objectiu la realització d’obres menors incloses als articles 3.3, 3.4 i 3.5, de l’Ordenança reguladora dels procediments d’intervenció municipal en les obres, per a l’arranjament i adequació de locals ubicats al terme municipal de Barcelona destinats a centres de culte, conforme a les disposicions del Decret 94/2010, de 20 de juliol, de desplegament de la Llei 16/2009, de 22 de juliol, dels centres de culte. Els beneficiaris de les subvencions atorgades hauran de destinar els locals on es facin les obres d’arranjament objecte d’aquesta convocatòria a la celebració d’actes de culte durant un període mínim de cinc anys.

Algunes característiques d’aquesta convocatòria són:

  • El pressupost és de 200.000 euros.
  • La quantitat màxima que s’atorgarà és de 40.000 euros per projecte. Per norma general la quantia de la subvenció atorgada no ultrapassarà el 50% de la despesa total del projecte,
    especificada al document bàsic “Pressupost desglossat del projecte”. No obstant això, la comissió de valoració podrà decidir atorgar una subvenció de fins al 90% del cost del projecte quan aquest tingui una nota igual o superior a 8 punts.
  • La puntuació mínima per accedir a la subvenció és de 5 punts. En cas d’empat entre els
    projectes que ocupen les darreres posicions del rànquing prevaldrà la que comporti un import menor en la subvenció a atorgar, a fi de distribuir els ajuts a altres sol·licituds que també reuneixin els requisits establerts.

El termini de PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS és del 29 de maig al 26 de juny de 2024 (ambdós inclosos), i se subvencionaran les obres executades entre l’1 de gener de 2024 i el 30 de juny de 2025 (ambdós inclosos). És obligatori presentar la sol·licitud telemàticament (cal disposar de certificat digital per poder-la tramitar).

Tota la informació de la convocatòria, la trobareu AQUÍ.

SESSIÓ INFORMATIVA EN LÍNIA:

  • DIA: dimarts 18 de juny
  • HORA: de 10.30 a 12.00 hores
  • FORMAT: telemàtic.

Cal inscriure-s’hi prèviament escrivint a oar@bcn.cat, amb la informació següent:

  • Entitat/comunitat
  • Nom i cognoms de la persona o persones assistents
  • Adreça electrònica

El mateix dia de la sessió es facilitarà l’enllaç per poder-hi assistir. La sessió és gratuïta i es fa en directe. No es permeten enregistraments. Posteriorment, es facilitarà el document de la sessió a les persones que hi assisteixin.