El Papa Francesc rep en audiència privada l’alcalde de Barcelona

26/08/2024 - 12:44 h

El 24 d’agost, l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, va ser rebut en audiència privada pel Papa Francesc al Vaticà. Collboni va traslladar-li el “profund respecte” i l’agraïment de la ciutat de Barcelona cap al lideratge del pontífex a nivell mundial, en un moment de polarització política i on la carrera armamentista suposa un risc per la pau a Europa i l’Orient Mitjà.

L’alcalde també va mostrar el seu especial reconeixement a la tasca social que fa l’Església amb les persones en situació de vulnerabilitat social a la ciutat. “A Barcelona, una ciutat diversa, oberta i plural, aquests esforços són valorats i reflecteixen el nostre compromís per construir una societat que visqui en pau i harmonia”.

D’altra banda, es van tractar esdeveniments que es produiran durant el present mandat municipal, com la commemoració del Mil·lenari de la fundació del Monestir de Montserrat i la culminació de la Torre de Jesús a la Sagrada Família.

Entre la resta de temes abordats durant la trobada: la importància de promoure el desarmament i la pau al món, la diversitat religiosa i cultural com a font de riquesa, la importància de defensar la justícia social i els drets humans, i la necessitat de lluitar contra el canvi climàtic. En tots aquests aspectes, l’alcalde va subratllar la voluntat de Barcelona d’actuar en la defensa d’aquests valors comuns i necessaris a nivell mundial.

Van acompanyar a l’alcalde l’ambaixadora espanyola davant la Santa Seu, Isabel Celaá, i el tinent d’alcaldia de Prevenció, Seguretat, Convivència i Règim Interior de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle.

Papa Francesc i Jaume Collboni

Papa Francesc i Jaume Collboni

Papa Francesc i Jaume Collboni

Papa Francesc i Jaume Collboni