“La importància del certificat digital en la gestió d’associacions” #OARformació

El dimarts 7 de maig, l’Oficina d’Afers Religiosos (OAR) en col·laboració amb Torre Jussana, organitza la formació presencial “La importància del certificat digital en la gestió d’associacions”, adreçada a membres de les juntes directives i als equips de gestió de les entitats i comunitats religioses i espirituals de Barcelona. En la sessió es compartiran eines per fer gestions administratives en línia.

..
15/04/2024 - 12:14 h - Drets Digitals OAR

El format digital prepondera en la realització de gestions avui dia, i ha arribat per quedar-se. En aquest context, la identificació digital no és només obligatòria legalment, sinó necessària per a la realització de la majoria de les gestions de les entitats, sigui quina sigui la seva activitat principal. Per aquesta raó, aquest serà el centre de la nova sessió de les formacions que l’Oficina d’Afers Religiosos (OAR) organitza en col·laboració amb Torre Jussana des de ja fa uns anys.

La formació “La importància del certificat digital en la gestió d’associacions” tindrà lloc dimarts, 7 de maig, a les 17.00 hores, i la impartirà l’equip tècnic de Torre Jussana. L’objectiu és donar a conèixer les funcionalitats, tipologies i importància del certificat digital; enumerar els passos per obtenir-lo, acompanyant les entitats en el procés, i ajudar-les a assolir l’autonomia necessària per dur a terme tràmits amb l’Administració pública per via electrònica. Això es durà a terme mitjançant els continguts següents, impartits des d’una doble perspectiva, teòrica i pràctica:

  • Què és la identificació o el certificat digital i quines funcions té?
  • Tipologies de certificat i processos d’obtenció, renovació i cancel·lació: certificat digital acreditatiu de la identitat personal i certificat digital acreditatiu de la representació d’una entitat jurídica.
  • Signatura digital.
  • Tramesa de documentació: importància dels tipus de fitxers.

LES FORMACIONS DE L’OFICINA D’AFERS RELIGIOSOS (#OARformació)

Entre la diversitat d’eixos d’actuació de l’Oficina d’Afers Religiosos (OAR), per a la difusió i l’assessorament en matèria de pluralitat religiosa i espiritual a Barcelona, hi ha l’objectiu d’acompanyar les comunitats i entitats religioses de la ciutat per ajudar-les a empoderar-se i a millorar la gestió del seu dia a dia. És per això que, des del 2014, l’OAR fa formacions periòdiques conjuntament amb Torre Jussana, un equipament municipal gestionat pel Consell d’Associacions de Barcelona (CAB), que ofereix suport, serveis i recursos per al desenvolupament de l’activitat associativa de la ciutat.

Aquesta col·laboració estreta, que respon a l’objectiu comú d’ambdós serveis, ha resultat en formacions que han ajudat les entitats espirituals i religioses a millorar i facilitar la seva organització i gestió. Redacció de projectes, reglaments i legislacions pertinents o com comunicar des de les entitats han estat algunes de les càpsules formatives que s’han dut a terme els darrers anys en el marc d’aquesta col·laboració, que continua el 2024.

LA IMPORTÀNCIA DEL CERTIFICAT DIGITAL EN LA GESTIÓ D’ASSOCIACIONS

  • Dia: dimarts, 7 de maig
  • Hora: De 17.00 a 18.30 hores
  • Lloc: Seu de l’Oficina d’Afers Religiosos (carrer del Comerç, 44, baixos)
  • Inscripcions: activitat gratuïta. Aforament limitat, cal inscripció prèvia enviant un correu electrònic a formaciooar@bcn.cat.
    • Assumpte: “Formació OAR certificat digital”
    • Cos del missatge: nom i cognoms, entitat o comunitat religiosa o de consciència a la qual es pertany i adreça electrònica de contacte.
  • Més informació: formaciooar@bcn.cat

Us hi esperem!

#OARformació