Qui som?

Tota persona té dret a la llibertat de pensament, de consciència i de religió; aquest dret inclou la llibertat de canviar de religió o de creença, i la llibertat, individualment o col·lectivament, en públic o en privat, de manifestar la seva religió o creença per mitjà de l'ensenyament, la pràctica, el culte i l'observança.

Declaració Universal dels Drets Humans, art. 18

L'Oficina d'Afers Religiosos

L’Oficina d’Afers Religiosos (OAR) és un servei municipal que funciona com a referent en temàtica religiosa i espiritual i sobre tot allò relacionat amb les entitats i comunitats religioses i de creences de la ciutat. 

Els objectius de l’oficina, seguint els principis de la interculturalitat, són els següents: 

  1. Garantir el dret a la llibertat religiosa i de consciència de la ciutadania barcelonina, revertint les situacions de desigualtat i dificultats d’accés que es puguin donar en aquest àmbit.
  2. Facilitar el coneixement i el reconeixement de la pluralitat religiosa present a la ciutat.
  3. Generar espais de participació, diàleg i interacció positiva entre les diverses creences i conviccions i amb la resta de la ciutadania. 

Des de l’OAR s’atén, informa i assessora sobre qüestions relacionades amb la pluralitat de creences i el fet religiós, així com la seva aplicació en el dia a dia a Barcelona. Alhora, s’organitzen accions formatives i activitats de difusió, debat i diàleg per donar a conèixer i visibilitzar aquesta realitat que forma part de la ciutat.

El públic destinatari de l’oficina comprèn les entitats i comunitats religioses i de creences de la ciutat, el personal i els serveis municipals, i la mateixa ciutadania barcelonina.
 

Interior oficina OAR

Comparteix aquest contingut