Contra el maltractament, bon tracte

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/personesgrans/sites/default/settings.php).

Els maltractaments a les persones grans és una de les formes de violència més invisible.

Sovint es produeix en l’espai personal i íntim de la persona, fet que en dificulta la  detecció i posterior denúncia. El patiment de les persones grans mereix tota la nostra atenció. Una ciutat que cuida, que té cura de les persones, ha d’afrontar de manera decidida i valenta aquesta problemàtica.

El Protocol d’actuació davant el maltractament a les persones grans de l’Ajuntament de Barcelona és el marc que permet desenvolupar procediments específics i instruments necessaris per a totes les professionals implicades. En aquesta línia s’ha signat el conveni entre l’Ajuntament i el Consorci Sanitari de Barcelona per millorar la coordinació en situacions de maltractament a les persones grans. Des d’un àmbit més global, l’Estratègia sobre canvi demogràfic i envelliment de l’Ajuntament de Barcelona també inclou com a objectiu els “drets, bon tracte i prevenció de maltractaments” per avançar en aquest sentit.

Una part dels maltractaments es fonamenten en estereotips vinculats a l’edat que donen pas a prejudicis de tota mena. I els prejudicis poden donar pas a desigualtats, discriminacions i, finalment, maltractaments si no hi posem atenció i els contrarestem.

Alguns dels principals factors de risc per què una persona gran pateixi maltractament poden ser:

- Les situacions de dependència
- L’aïllament social
- El fet de ser dona

Llegir +

A més, les situacions de pobresa i desigualtat social sempre tenen un impacte negatiu en la salut en general.

Per evitar el maltractament, cal establir relacions en l’àmbit familiar, institucional i comunitari des del diàleg, el respecte, l’empatia i la cura. I també reconèixer les necessitats de cada persona, així com les seves habilitats i potencialitats.

Davant el maltractament a les persones grans, impulsem el bon tracte!
 

Grups: 

Tornar a dalt
Tornar a l'inici