Drets i llibertats de les persones grans

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/personesgrans/sites/default/settings.php).

El  Document obert de drets i llibertats de les persones grans, amb especial atenció a les persones grans amb dependència  està  elaborat  pel  Consell  Assessor  de  la  Gent Gran, òrgan consultiu i de participació de l’Ajuntament de Barcelona.

Cadascun dels drets, llibertats, deures i responsabilitats d’aquest document tenen com a finalitat impulsar una cultura  que promogui la participació i el dret a decidir, sempre fomentant l’autonomia de les persones grans, especialment de les persones grans amb dependència, i de tota la ciutadania.

El  document  actual  és la darrera versió d’un  text  obert  en procés continuat de revisió i actualització. El primer document va ser el resultat d’un procés participatiu amb els consells de gent gran dels districtes i es va aprovar a la 1a Convenció Les veus de les persones grans de Barcelona l’any  2003. El document inclou un seguit de recomanacions per fer efectius aquests drets.

El Consell Assessor de la Gent Gran vol sensibilitzar les persones grans,  els seus  entorns habituals, institucions, mitjans  de comunicació, els i les professionals i la ciutadania en la necessitat de respectar els drets  que  reconeix  aquest  document  per tal de  no  tolerar  determinades formes de tractar les persones grans, i especialment les persones grans amb dependència.