Formació en noves tecnologies

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/personesgrans/sites/default/settings.php).

Un dels objectius prioritaris de les polítiques de promoció de les persones grans de l’Ajuntament de Barcelona és reduir la bretxa digital d’aquest col•lectiu, objectiu íntimament lligat amb l'apoderament de les persones grans.

Per fer-ho, l’ Ajuntament de Barcelona compta amb una xarxa de 58 Casals i Espais municipals de persones grans distribuïts pels diferents districtes de la ciutat. D’ aquests, 30 estan dotats amb una aula informàtica, fruit d’un conveni amb la Fundació La Caixa i d’altres tenen aula informàtica pròpia.

L’ Ajuntament vol promoure la formació i el coneixement de l’ús de les TIC’s a les persones grans , per tal que aquestes puguin comunicar-se i relacionar-se virtualment. Utilitzar aplicacions com WhatsApp o tenir un perfil a les xarxes socials els permet estar informats del que passa al món i connectats amb els seus familiars i amics. A més, el fet que les persones grans estiguin connectades els aporta altres beneficis, com evitar la soledat, contactar amb antics amics o potenciar l’oci.

També trobareu aules informàtiques en altres equipaments de proximitat, com ara els casals de gent gran de la Generalitat, els EspaisCaixa de la Fundació La Caixa, els centres cívics o les biblioteques. En tots ells s’ofereix accés gratuït a internet i programes de formació en noves tecnologies.

Tot seguit trobareu un llistat per districtes amb els casals municipals que tenen una aula informàtica fruit del conveni amb la Fundació la Caixa:

Ciutat Vella

Eixample

Sants-Montjuïc       

Sarrià-St. Gervasi

Gràcia                   

Horta-Guinardó

Nou Barris   

Sant Andreu

Sant Martí