Presentació de l'eix verd de Pintor Alsamora i Festa de l'Arquitectura al districte de Nou Barris

..

Cartell de les Festes d'Arquitectura 2024

16/07/2024 - 09:59 h - Urbanisme i infraestructures Ajuntament de Barcelona

El dia 2 de juny es va celebrar la Festa de l’Arquitectura al districte de Nou Barris. Aquesta és la sisena de les deu festes que el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya organitza en diferents districtes de la ciutat per apropar l’arquitectura a la ciutadania.

La de Nou Barris va tenir una rellevància especial per la reclamació que fan entitats i equipaments del barri de Porta per convertir en un eix verd el gran aparcament provisional del carrer Pintor Alsamora. És per això que han creat la Plataforma Eix Verd de Porta Ja! La reclamació va sorgir fa més de 10 anys quan, amb la punxada de la bombolla immobiliària, molts solars van quedar buits i les veïnes i veïns van reivindicar esponjar el barri amb corredors verds. En el cas concret de Pintor Alsamora, es vol construir un passeig verd i de paviment tou amb la idea convertir aquesta zona en un oasi climàtic per combatre les altes temperatures dels darrers estius.

El projecte està pensat per la zona que ara ocupa l’esmentat aparcament provisional i una part de l’antic camp de futbol de la Damm. Aquest passeig connectaria la zona de Can Dragó amb la plaça dels Jardins d’Alfàbia. El vial actual del trànsit rodat no es veuria afectat. També hi ha la proposta de construir un dipòsit al subsòl, per on hi passa una riera, per poder recollir aigua i mantenir les zones verdes.

La proposició per tirar endavant l’eix verd de Pintor Alsamora es va aprovar en el darrer plenari de Nou Barris.

..

Cartell per a la presentació de l'eix verd de Porta