L´alcalde Trias nomena el primer nivell de l´estructura executiva municipal amb els criteris d´eficàcia i ús racional dels recursos : Servei de Premsa

L´alcalde Trias nomena el primer nivell de l´estructura executiva municipal amb els criteris d´eficàcia i ús racional dels recursos

03/07/2011



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha nomenat ja el primer nivell de l´estructura executiva de l´Ajuntament a partir dels criteris d´eficàcia, eficiència i ús racional dels recursos. En el paquet de primers decrets d´Alcaldia signats just després de prendre possessió del càrrec, divendres passat al migdia, estaven inclosos els que recullen el nomenament de l´organització que, dissenyada pel nou Gerent, Constantí Serrallonga, es presenta coherent amb l´estructura política definida pel mateix Alcalde Trias i que serà capaç de donar resposta a tots els objectius del govern municipal.

Els principis de l´organització han estat diferenciar de forma clara 4 àrees de gestió: els àmbits funcionals, que corresponen a les gerències d´Economia i Promoció Econòmica, i a la de Recursos, que inclou RRHH, Serveis Generals, Patrimoni, Sistemes, Serveis Jurídics,…; l´àmbit d´empreses i entitats municipals; els àmbits d´actuació, que corresponen a les gerències de les àrees que dirigeixen la 1ª, 3ª, 4ª i 5ª Tinències d´Alcaldia; i l´àmbit territorial, aquest darrer corresponent a les gerències de districte i que es concretaran properament. I els objectius són aconseguir una organització eficaç, orientada al servei, àgil i clara, que treballi amb criteris d´eficiència i ús racional dels recursos.

Els nomenaments són els següents:
Gerent municipal: Constantí Serrallonga.
Gerent d´Economia i Promoció Econòmica: Jordi Joly.
Gerent de Recursos: Joan Angulo.
Gerent adjunt de Coordinació d´empreses i entitats municipals: Ramon Massaguer.
Gerent de Prevenció, Seguretat i Mobilitat: Joan Delort.
Gerent d´Hàbitat Urbà: Vicent Guallart.
Gerent de Qualitat de vida, Igualtat i Esports: Àngel Miret.
Gerent de Cultura, Coneixement i Innovació: Marta Clari.

Currículums dels nous gerents:

Constantí Serrallonga i Tintoré
Neix a Barcelona el 1965, té 45 anys. És casat i té tres fills. Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials; Universitat de Barcelona (U.B.). Altres cursos i formació rellevant: Economia de la salut i gestió de serveis sanitaris, U.B; Programa de Desenvolupament Directiu (PDD), IESE; Programa de Finances Internacionals, ESADEM; Diplomat pel IESE, Advance Management Program (English AMP). Fins a l´actualitat ha estat el conseller Delegat del Grup Agora Invest ? Tradisa Operador Logístic. Des de Novembre de 2002 fins a maig del 2008 va ser Conseller Delegat del grup Transports Metropolitans de Barcelona, (TMB). Altres activitats complementàries i fins l´actualitat: Col·laborador de l´Orde Hospitalària de Sant Joan de Déu, assessorant la direcció de la Cúria provincial; Membre del consell assessor de la patronal Foment del Treball.

Jordi Joly Lena
Neix a Barcelona el 1969. És casat i pare de tres fills. Public Finance Management per Harvard (USA), Kennedy School of Government; és ExecutiveMBA per Esade Business School, Llicenciat en Ciències Polítiques per la UNED; i Diplomat en Funció Gerencial a l´Adm. Pública per Esade, Barcelona. Inicia l´activitat professional a l´empresa privada, on durant 13 anys està vinculat com a empresari al sector de l´automòbil, el software i l´enginyeria mecànica. Ha estat Tinent d´Alcalde d´Economia i Organització a l´Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, i en l´actualitat treballava a la consultora Palladium.

Joan Angulo Arrese
Nascut el 6 de setembre de 1958, és casat i té dos fills. És Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, i PADE a l´IESE Business School. Des del 2004 i fins ara era el Director General adjunt de ?La Vanguardia´; i entre ell 2000 i el 2003 va ser el Director Corporatiu de RRHH del Grup Godó. Fou director a la consultora internacional HayGroup; i entre 1988 i 1993 va ser Cap del Gabinet Tècnic del Departament de Treball de la Generalitat.

Joan Delort Menal
Nascut a Barcelona el juny de 1957. És Llicenciat en Geografia i té estudis de Criminologia. El gener de 1980 ingressa a l´Escola de la Guàrdia Urbana de Barcelona, incorporant-se al cos el juliol del mateix any. Entre 1981 i 1985 és cap de diferents policies locals de l´àmbit metropolità de Barcelona, i el gener de 1986 és nomenat cap de la Policia Municipal de Girona, càrrec que ocuparà fins maig de 1997, havent assolit la categoria d´intendent. El maig de 1997 és nomenat subdirector de Coordinació de les Policies Locals de la Direcció General de Seguretat Ciutadana de la Generalitat de Catalunya. El desembre de 2000 és nomenat director del Servei Català de Trànsit; i el desembre de 2003 Secretari de Seguretat Pública de la Generalitat. El març de 2009 és nomenat, també, director [en funcions] de la direcció General de la Policia, càrrecs que desenvolupa fins març de 2011.

Vicent Guallart
Nascut a València el 1963. És arquitecte per l´ETSAV; expert en la interacció entre arquitectura i urbanisme, natura i tecnologies de la informació. Professionalment ha desenvolupat projectes de barris, edificis i espais públics a Espanya, Xina, Taiwan, Iran i Estats Units. Va ser co-fundador i és director de l´Insitut d´Arquitectura Avançada de Catalunya, el centre de postgrau d´arquitectura més internacional d´Espanya. Va ser seleccionat per l´exposició d´arquitectura espanyola al MOMA el 2006. Ha estat seleccionat al Pavelló oficial de la Biennal de Venezia als anys 2000, 2004 i 2008. Premi Ciutat de Barcelona de tecnologies de la Informació l´any 2002 pel projecte Media House, desenvolupat amb Metàpolis i el MIT.

Àngel Miret i Serra
Nascut a Barcelona l´any 1956, és casat i té tres fills. És Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (1981); Diplomat en Funció Gerencial en les Administracions Públiques per Esade. És funcionari del Cos General d´Administració de la Generalitat de Catalunya. Ha estat Secretari General d´Administració i Funció Pública de la Generalitat, i Secretari General d´Immigració. Des del 2007 i fins l´actualitat, ha estat Administrador Judicial de la Fundació Privada Intervida i d´altres fundacions i entitats dependents de l´Audiència Nacional. És vocal de la Comissió d´Estrangeria del Col·legi d´Advocats de Barcelona, i ha estat membre de l´equip de redacció de la Carta de Ciutadania de Barcelona. És membre del Consell Nacional de la UGT de Catalunya.

Marta Clari i Padrós
Neix l´any 1966, és funcionària de l´Ajuntament de Barcelona des de l´any 1990 com a Tècnic superior en gestió. Llicenciada en Psicologia i en Pedagogia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Màster en Gestió Cultural per la Universitat de Barcelona. Màster en Direcció Pública per Esade. Va ser Gerent del Consorci de Biblioteques de Barcelona del 2001 al 2006. Des de juny de 2006 és a l´Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), primer com a Gerent Adjunta i des de juny del 2007 i fins ara com a Gerent.

NOTA: aquesta informació conté gràfics, que es poden visualitzar a la versió en pdf que es troba penjada a htt`://www.bcn.cat/media





Paraules clau