Xavier Trias reclama la col·laboració de l´oposició i la confiança de la societat civil per afrontar els reptes que té Barcelona : Servei de Premsa

Xavier Trias reclama la col·laboració de l´oposició i la confiança de la societat civil per afrontar els reptes que té Barcelona

04/07/2011



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Barcelona.- Xavier Trias reclama la col·laboració de l´oposició i la confiança de la societat civil per afrontar els reptes que té Barcelona. L´Alcalde de Barcelona ha pronunciat aquest migdia la conferència ?Noves prioritats, noves maneres?, davant un auditori de més de 350 persones en un acte organitzat per Barcelona Tribuna.
L´acte ha estat presentat per la periodista Pilar Rahola, que ha valorat molt positivament ?el compromís, la perseverança i la constància? de Xavier Trias que l´han dut a l´Alcaldia. Rahola ha afirmat que Trias, des de la seva posició d´Alcalde, haurà de conciliar dues realitats de Barcelona: ?la Barcelona ciutat i la Barcelona capital?, i li ha demanat que ?no n´hi ha prou amb governar, cal transcendir?. Xavier Trias ha agraït la presència de tots els assistents a l´organització de l´acte i la presentació a Pilar Rahola.
L´Alcalde Trias ha afirmat que ?el món canvia i els lideratges canvien. Tenim situació difícil, amb una greu crisi com no l´havíem vist mai i fan falta noves maneres, unes noves prioritats i unes noves maneres, tal i com diu el títol de la conferència?.
Xavier Trias ha agraït la feina que ha fet molta gent, sense la que no seria a l´Alcaldia: ?tenim un conjunt de gent entusiasmada, ara és l´hora de la veritat?. Trias ha afirmat que el seu govern encara el futur amb unes noves actituds, ?un nou model, nous plantejaments, però també noves formes i actituds?, tot recordant que no disposa de la majoria del plenari: ?no tenim 21 regidors, en tenim 15 que ens ha de fer actuar de manera diferent, una manera, però, que també tindríem si en tinguéssim 21?. ?Una ciutat no es pot gestionar des d´un sol partit, s´han de buscar complicitats i entesa?, ha dit.
Trias ha tornat ha agrair al govern anterior ? Jordi Hereu estava present en la sala- per com s´ha fet el traspàs, ?hem tingut sort per la cordialitat en el relleu, una actitud de col·laboració, per la part política, però també per la part dels funcionaris, als que aquest matí els hi he donat les gràcies?.
L´Alcalde ha afirmat que la primera prioritat del seu govern serà la lluita contra la crisi, ?aquesta és una lletania que ens sentiran dir sovint?; i ha apostat perquè l´Ajuntament esdevingui una eina proactiva, ajudant l´economia productiva de la ciutat i també l´economia social, entenent que el sector social, cultura, de benestar, també és generador de riquesa i no només despesa, amb partenariat públic-privat.

La primera acció en la que ja treballa el Govern de Xavier Trias és la convocatòria de la Taula de seguiment de la crisi, ?m´hi vaig comprometre en campanya? ha recordat Trias i ha explicat que hi seran convocats els agents econòmics i socials, representants de la societat civil de l´àmbit econòmic de la ciutat, i amb els representants de tots els grups municipals, amb l´objectiu de consensuar les propostes econòmiques que conjuntament haurem de tirar endavant, ?no serà una taula per donar suport a tot el que diu l´ajuntament sinó que els partits podran aportar i participar activament?.
Com ha explicat Trias a la ciutat, i a causa de la crisi econòmica, ?tenim situacions límit, gent que ho passa molt malament i no pot seguir?. ?Hem de donar resposta social a aquesta gent? i per això ha anunciat també la convocatòria de la Taula del Tercer Sector, per valorar amb totes les entitats les polítiques socials i accions de lluita contra la pobresa a portar a terme de forma conjunta a la ciutat, ?és el partenariat públic-privat que sempre he defensat i que hi crec fermament?.
A parer de Trias, la ciutat ha de fer una aposta per la qualitat de vida, entenent per qualitat de vida des de mobilitat a seguretat, aplicació d´ordenances, il·luminació de carrers, crear un parc d´habitatge; una ciutat on l´ensenyament, cultura en siguin l´eix. Trias també ha insistit en la necessitat d´apostar fort per l´Àrea Metropolitana: ?no estem sols, s´han acabat les confrontacions?; i ha afirmat que ?farem un govern per col·laborar; la gran força de Catalunya és Barcelona i la seva àrea metropolitana?.
Finalment, Trias ha insistit en que ?ho farem tot amb una actitud positiva, col·laborant amb tothom i amb generositat?, ha dit anunciat que donarà les presidències de les comissions de Plenari i les dels Consells dels Districtes a la resta de grups polítics.
I ha acabat demanant a la gent i als representants de la societat civil de Barcelona presents a l´acte, que faci confiança al nou Govern, tant a ell mateix com Alcalde com el seu equip. ?Treballar per la teva ciutat és un honor i quan et toca no hi ha sacrificis i ho fas perquè creus que pot ser la millor ciutat del món?.
L´advocat Miquel Roca ha estat el moderador del torn de paraules que ha tingut lloc després de la intervenció de l´Alcalde. Roca, abans de donar pas a les preguntes, li ha dit a Trias divertit ?quina enveja!?, ja que ell mateix fa anys va ser candidat de CiU a l´Alcaldia de Barcelona.
Les preguntes dels assistents han girat al voltant de temes diversos, com els pressupostos municipals. Trias ha afirmat que aquest serà el gran examen, però que com Alcalde té una gran responsabilitat perquè s´aprovin i ha apel·lat a la responsabilitat dels altres grups a ajudar a la seva aprovació: ?estic disposat a negociar-lo, i espero la bona voluntat dels grups permetent la seva aprovació abstenint-se? ha dit, alhora que ha recordat que en ?aquest mandat que s´ha acabat jo vaig oferir al Govern pactar els pressupostos en dos exercicis en atenció a la crisi que patíem i per donar estabilitat, ara també estic disposat a oferir aquest acord a l´oposició?; la L9, que Trias ha afirmat que és prioritària per a Barcelona i la seva àrea, però ha afegit que ?cal ser conscients dels problemes econòmics que té la Generalitat?; o sobre prostitució, de la que s´ha declarat ?abolicionista perquè és l´esclavatge del s XXI i no podem tenir una actitud permissiva?.
Per acabar l´acte Miquel Roca ha volgut fer un reconeixement a Jordi Hereu, ?la seva presència l´acte és un símptoma de normalitat institucional que és l´estil de la ciutat? i ha destacat tres característiques de l´Alcalde Trias: ?parla en plural, se l´entén i es fa entendre, i posa l´èmfasi en Barcelona com a marca i capital de Catalunya?. ?Et desitjo molt d´encert perquè Barcelona ho necessita. Segur que ja has fet història però et queda molta història per fer?, ha conclòs Roca.
Podeu veure fotografies de l´acte en el següent enllaç:
http://www.flickr.com/photos/barcelona_cat/sets/72157627114009426/





Paraules clau