L´Alcalde defensa el compromís de cooperació i de diàleg de Barcelona amb la mediterrània : Servei de Premsa

L´Alcalde defensa el compromís de cooperació i de diàleg de Barcelona amb la mediterrània

05/07/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha defensat el compromís de cooperació i de diàleg de Barcelona amb la mediterrània. Trias ha remarcat que ?Barcelona és una ciutat europea i mediterrània, una ciutat de cooperació i diàleg, de pau i desenvolupament? i ha posat aquesta experiència a disposició de la UpM i del seu nou secretari general. L´alcalde ha defensat una mediterrània ?més justa, més dinàmica i més cohesionada, que integri totes les sensibilitats i punts de vista? a la vegada que considera ?indispensable escoltar la veu de les ciutats i dels governs locals?.

Xavier Trias ha assistit aquest migdia a la presa de possessió de Youssef Amrani com a nou secretari general de la Unió pel Mediterrani. L´acte l´han presidit el president de la Generalitat, Artur Mas, la ministra d´Afers Exteriors i Cooperació, Trinidad Jiménez, el ministre francès d´Afers Estrangers, Alain Juppe, el ministre egipci d´Afers Estrangers, Mohammad Orabi , i el ministre marroquí d´Afers Estrangers i Cooperació, Taib Fassi Fihri.

El 4 de novembre del 2008, Barcelona va ser elegida oficialment seu de la Secretaria General de la Unió pel Mediterrani. Youssef Amrani substitueix Ahmed Massadeh, primer secretari general d´aquest organisme creat el 2008 per promoure la cooperació entre la UE i els països mediterranis.

L´alcalde ha expressat en nom de la ciutat de Barcelona el ?compromís ferm i sincer per la llibertat, els drets humans i la justícia a tota la regió? . Xavier Trias ha lloat la ?capacitat executiva i el coneixement de la regió euromediterrània? del nou secretari general de la UpM. Trias ha recordat que Amrani és un ?vell amic de Barcelona? ja que va ser cònsol a la ciutat durant quatre anys.





Paraules clau