Trias defensa Barcelona com la millor plataforma per impulsar les relacions entre Espanya i la Xina : Servei de Premsa

Trias defensa Barcelona com la millor plataforma per impulsar les relacions entre Espanya i la Xina

05/07/2011



Temps estimat de lectura: 1 minut

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha defensat avui Barcelona com la millor plataforma per impulsar les relacions entre Espanya i la Xina, i ha ofert la ciutat, el seu port i les seves infraestructures perquè les empreses xineses que ho desitgin puguin invertir a Barcelona.

Trias s´ha compromès a donar una nova embranzida a aquestes relacions entre ambdós països perquè ?Barcelona pot aportar actius molt interessants per la Xina i la Xina pot aportar actius molt interessants a Barcelona?.

Durant la seva intervenció a l´acte d´inauguració del VI Fòrum Xina-Espanya, que se celebrarà entre avui i demà a Barcelona, Trias ha afirmat que Barcelona ?és una de les zones més dinàmiques d´Europa, amb una gran projecció internacional i amb una marca de prestigi arreu?. En aquest sentit, ha explicat que la seva voluntat serà ?ajudar a totes les empreses internacionals a invertir a Barcelona. Des del respecte a la iniciativa privada, però propiciant partenariats públic-privats que facin que les empreses se sentin acompanyades i recolzades?.

Trias ha desitjat que aquesta relació fluïda amb la Xina faciliti també que empreses de Barcelona puguin internacionalitzar la seva activitat i situar-se en el mercat xinès, de gran projecció econòmica i amb taxes de creixement econòmic elevades. Sobre aquesta relació, l´alcalde ha insistit en què la voluntat de la ciutat de ?sumar i avançar? amb la Xina.

A l´acte, que s´ha celebrat a l´auditori del World Trade Center de Barcelona, també hi han intervingut la ministra d´Assumptes Exteriors, Trinidad Jiménez; el ministre d´Industria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, i el conseller d´Empresa, Comerç i Ocupació, Francesc Xavier Mena.





Paraules clau