Trias aposta per millorar la coordinació entre Guàrdia Urbana i Mossos d´Esquadra per combatre els problemes de seguretat de la ciutat : Servei de Premsa

Trias aposta per millorar la coordinació entre Guàrdia Urbana i Mossos d´Esquadra per combatre els problemes de seguretat de la ciutat

12/07/2011



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Xavier Trias aposta per millorar la coordinació entre els cossos de la Guàrdia Urbana i els Mossos d´Esquadra per combatre els problemes de seguretat que té la ciutat. L´Alcalde de Barcelona es mostra convençut que els canvis en la cúpula del cos de la policia local donaran els seus fruits perquè s´ha posat al davant una persona estimada i respectada pel cos

Aquest migdia l´Alcalde Trias ha estat entrevistat en el programa ?Hora L´, que dirigeix i presenta Frederic Vincent a Ràdio Barcelona- Cadena Ser, en la que s´ha repassat diversos temes de l´actualitat municipal. Xavier Trias ha explicat que en l´arribada com alcalde ha trobat a l´Ajuntament ?molt bon ambient entre els treballadors, que estan contents amb el canvi, els hi estic molt agraït?, i també ciutadans que pel carrer el feliciten però també li posen deures i li expressen moltes queixes, com la quantitat de gent que es cola al metro, els robatoris i la queixa més freqüent: la brutícia de la ciutat. ?Totes aquestes imatges?, ha dit l´Alcalde, ?s´han de corregir perquè no són favorables per a la ciutat?.

Xavier Trias s´ha referit a la detenció d´un grup de furtadores molt actiu, que ha qualificat de ?molt positiva? i ha apostat per millorar la coordinació entre els cossos de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d´Esquadra, i ha reclamat actuar amb ?contundència i constància per crear pressió perquè no es delinqueixi? i fer front als problemes de robatoris i furts o de top manta. L´Alcalde també ha reclamat treballar per detectar si al darrera d´algunes d´aquestes situacions hi ha un problema social. ?Però no podem tolerar la gent violenta, que és inadmissible?.

Trias ha explicat que en els propers dies tindrà lloc la reunió de la Junta de Seguretat Local, ?hi ha situacions que no s´arreglen en dos dies però és fonamental buscar fórmules de col·laboració, amb constància i perseverança es fan canviar les coses, no ens podem desmoralitzar?. També ha afegit, referent al tema de seguretat, que s´han fet canvis en el cos de la Guàrdia Urbana perquè ?no hi havia una bona relació entre la policia local i els Mossos d´Esquadra. Hem posat de cap de la Guàrdia Urbana una persona estimada i respectada pel cos. Esperem que aquests canvis donin fruits?.

?Els dos cossos han d´anar junts, el pitjor que pot passar és que es perdin la confiança. Hem d´aconseguir que vagin junts, la meva queixa es que durant anys no ha estat així i s´han posat de manifest, deixem-nos de qui té la culpa i millorem la col·laboració?, ha dit Trias que ha apostat per augmentar el nombre d´agents dels cossos de seguretat a la ciutat de Barcelona.

Al llarg de l´entrevista s´ha parlat d´altres temes municipals, com la problemàtica generada pels autobusos turístics. Trias ha apostat per buscar solucions tècniques amb diàleg amb els veïns. Sobre la Plaça de la Glòries ha afirmat que l´anell viari serà enderrocat, ?sempre ho hem dit, però caldrà veure la situació econòmica i estudiar-ho i dissenyar-ho, d´acord amb els veïns i els tècnics?. També ha parlat de La Rambla, ?que pateix d´un excés d´èxit? i que ?necessita ordre i que no s´hi facin tonteries, més seguretat, un pla d´usos i que es compleixin les normatives?.

L´Alcalde Trias s´ha referit també al discurs que va fer la presidenta d´Òmnium Cultural en l´acte de celebració del 50è aniversari de l´entitat, al que va assistir, i en el que va parlar d´estudiar la possibilitat de l´objecció fiscal. Com ha explicat Trias, Muriel Casals va parlar d´independència cultural, ?som el que som i no ens han de dir que hem de fer amb la nostra llengua i la nostra cultura, volem que ens respectin?, de tracte fiscal, ?que és pervers?; i del dret a decidir, ?què volem ser i com volem anar per la vida?. Per a Trias ara el que cal és ?anar tots junts a demanar nou tracte fiscal per Catalunya, perquè el que tenim és una presa de pèl. Solidaritat està bé, però si estàs arruïnat no pots seguir pagant?.





Paraules clau