Jornada de portes obertes als horts de Sant Pau del Camp, del Raval : Servei de Premsa

Jornada de portes obertes als horts de Sant Pau del Camp, del Raval

15/07/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Diumenge 17 de juliol, tindrà lloc una jornada de portes obertes a l´hort de Sant Pau del Camp (c. de Sant Pau 89-97), en el marc de la festa major del Raval, que inclou un programa d´activitats per a tota la família.

A partir de les 11:00 h. i fins les 14:00 h. s´hi celebraran tallers infantils i es podrà visitar l´exposició ?els horts de Barcelona?. També s´organitzarà un concurs de cuina de temporada amb productes frescos, sota el lema ?L´Hort al Plat?, en una jornada organitzada per Medi Ambient i Serveis Urbans, el Districte de Ciutat Vella i diverses entitats del barri, amb el suport de l´Obra Social de La Caixa.

Al concurs de cuina s´hi pot presentar qualsevol veí o veïna no professional del món de la restauració. Cada participant només podrà presentar un plat que tindrà com a ingredients principals productes vegetals frescos i de temporada. Quedaran exclosos els plats que facin servir ous, carn o peix. El jurat estarà format per avis i àvies dels horts urbans i per representants de les entitats del barri. Es lliurarà un primer premi que consistirà en una taula de conreu i un llibre d´iniciació a l´hort urbà, un segon i tercer premi que consistiran en un llibre d´iniciació a l´hort urbà.

14 anys d´horts urbans a la ciutat

L´Hort de Sant Pau del Camp està situat al barri del Raval, dins del districte de Ciutat Vella. Inaugurat l´any 2005, té 9 parcel·les que ocupen una superfície conreable de 270 m2.
En l´actualitat, Barcelona té 13 horts urbans repartits pels 10 districtes de la ciutat i que sumen un total de 341 parcel·les. Són: l´Hort de Sant Pau del Camp, a Ciutat Vella; l´Hort Sagrada Família, a l´Eixample; Can Mestres, a Sants-Montjuïc; l´Hort de Pedralbes i l´Hort de Torre Melina, a Les Corts; l´Hort Collserola, a Sarrià-Sant Gervasi; l´Hort de Turull i l´Hort de l´Avi, a Gràcia; la Masia Can Soler a Horta-Guinardó; l´Hort de la Casa de l´Aigua i l´hort de Can Peguera, a Nou Barris; Parc de la Trinitat, a Sant Andreu; i la Masia de Can Cadena, a Sant Martí.

Els horts urbans són un projecte posat en marxa al 1997, amb l´Hort de Can Mestres, tot i que el primer de la ciutat va ser l´Hort de l´Avi, a Gràcia, creat el 1994. Aquest projecte permet recuperar per als ciutadans espais verds conreables dins l´entorn urbà de Barcelona, alhora que millora la qualitat de vida dels seus usuaris i ofereix als centres escolars de la ciutat activitats educatives vinculades a l´agricultura biològica i a la ramaderia. Està adreçat als majors de 65 anys, que siguin veïns del districte on està situat l´hort.

Una part del programa dels horts urbans està reservada a entitats que treballen amb persones en risc d´exclusió social.

Programa d´activitats de la Jornada de Portes Obertes a l´Hort de Sant Pau del Camp

11:00 h. – 13:30 h.
? Exposició ?La Xarxa d´horts urbans de Barcelona? i punt d´informació
? Taller infantil ?Construïm un espantaocells”

12:30 h. – 12:50 h.
? Recepció de plats del concurs de cuina de temporada

13 :00 h
? Lliurament de premis del concurs de cuina





Paraules clau