L´Ajuntament precinta una discoteca al Centre Comercial Heron City : Servei de Premsa

L´Ajuntament precinta una discoteca al Centre Comercial Heron City

18/07/2011



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L´Ajuntament de Barcelona ha precintat aquest matí la discoteca ?La Canela? situada al passeig d´Andreu Nin, 31, al Centre Comercial Heron City, després d´haver-se detectat en una inspecció que a l´establiment es toleraven activitats il·lícites i il·legals. En aquest cas, per permetre el consum de drogues o no posar la diligència necessària a l´hora d´impedir aquestes substàncies en el local.

Aquest incompliment de l´article 68.a de l´Ordenança municipal de les activitats i dels establiments de concurrència pública de Barcelona està considerat com una falta molt greu i suposa el tancament de l´establiment per un període de 6 mesos.

Durant l´any 2009, l´Ajuntament de Barcelona ja va obrir expedients sancionadors contra les tres discoteques que estan ubicades al complex Heron City per aldarulls al seu interior i a l´entorn més immediat. Aquests expedients van comportar el tancament dels tres establiments per un període d´entre 4 i 6 mesos.

Després del compliment de la sanció, els establiments van tornar a obrir i tant els cossos policials com els serveis d´inspecció de l´Ajuntament han mantingut una estreta vigilància per evitar que es reiteressin els incompliments de la normativa.

Actualment, a més del tancament de la discoteca ?La Canela?, també està tancada la ?Catrachos?, situada al c/Rio de Janeiro 42, com a conseqüència d´un tancament cautelar de 3 mesos decretat pel Jutjat. Aquest expedient està en fase de resolució i recurs/al·legacions i podria comportar el tancament de la discoteca durant 3 mesos més.

El tercer establiment, el ?Mil Pasos?, situat a c/Rio de Janeiro 42, resta obert. El Districte ha obert un expedient sancionador que també està en fase de resolució i recurs/al·legacions i podria suposar el tancament de l´establiment durant 6 mesos.

Reforç dispositiu de seguretat i convivència de la Guàrdia Urbana

Per altra banda, aquest cap de setmana la Guàrdia Urbana de Barcelona amb la col·laboració del Cos dels Mossos d´Esquadra ha reforçat el dispositiu policial a l´entorn de la zona de discoteques del Centre Comercial i Lúdic, especialment durant l´ horari nocturn. L´objectiu de l´actuació és garantir la qualitat de l´espai públic i mantenir els nivells de seguretat i convivència en aquesta àmbit, on els divendres, dissabtes i vigílies de festius es registra una important afluència d´usuaris als locals de pública concurrència.

Actuacions realitzades

Els agents de la Policia de Barcelona han intervingut en aquesta zona per:

 Assegurar els nivells de convivència
 Inspeccionar les condicions de seguretat i administratives dels establiments de pública concurrència d´aquesta àrea
 Realitzar tasques de prevenció i seguretat, fent especial atenció a la sortida del Centre Comercial i Lúdic i el seu entorn
 Evitar l´ocupació intensiva de l´espai públic, controlant també el consum d´alcohol a la via pública, així com l´estat general de neteja d´aquests indrets
 Establir controls d´alcoholèmies i drogo-test en les vies d´accés
 Establir dispositius de protecció del menor, en relació al consum de begudes alcohòliques

En total s´han realitzat 223 alcoholèmies, amb un resultat de 26 positius, i 8 drogo-tests que han donat com a resultat 8 positius. Els agents del cos de policia barceloní han detingut a 6 persones per delictes contra la seguretat del trànsit i n´han imputat a 2 més pel mateix concepte. La Guàrdia Urbana ha obert 8 actes per tinença de drogues i ha imposat 120 denúncies per infraccions de l´Ordenança de la Convivència.

La Guàrdia Urbana mantindrà activat aquest dispositiu durant els propers mesos i de manera preferencial els caps de setmana quan augmenta el nombre de participants en les activitats lúdiques d´aquest Centre Comercial. La Policia de Barcelona actua des de la proximitat i es basa en el coneixement de la realitat a cada territori i de cada barri com a mètode de planificació i resposta a les necessitats ciutadanes.





Paraules clau