La Guàrdia Urbana deté quatre persones durant el primer cap de setmana de patrullatge al metro : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana deté quatre persones durant el primer cap de setmana de patrullatge al metro

25/07/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest cap de setmana, i dins del marc de l´operació ?Xarxa?, La Guàrdia Urbana de Barcelona ha iniciat el patrullatge uniformat per les estacions de la xarxa de metro de la capital catalana. Amb aquest operatiu la Guàrdia Urbana dedica agents de totes les Unitats Territorials a realitzar tasques de prevenció, dissuasió i vigilància tant a les andanes com als combois d´aquest transport públic.

El patrullatge es realitza de manera coordinada amb els Mossos d´Esquadra a les estacions de la xarxa del Metro on es concentra un major nombre d´il·lícits penals. Aquest patrullatge uniformat, coordinat i intensiu dels cossos policials forma part d´un Pla Específic més ampli que preveu diferents accions encaminades a intensificar la vigilància al Metro, augmentar la percepció de seguretat ciutadana, garantir la seguretat en la mobilitat del transport urbà, prevenir l´acció de carteristes i detenir els principals autors d´il·lícits penals.

Dins del marc de les actuacions realitzades per part de la Guàrdia Urbana durant aquest cap de setmana, s´han practicat un total de 4 detencions pels següents conceptes: per cerca i crida, per resistència i desobediència, per furt, i per tinença d´armes. A banda, s´ha fet 1 imputació per una falta contra la propietat intel·lectual (venda DVD´s falsificats) i s´han imputat 2 persones més per una falta d´estafa. Els efectius del cos de la policia barcelonina han dut a terme 348 identificacions i han efectuat 3 trasllats a estrangeria.

En el marc de l´ofensiva contra el fenomen de la venda ambulant que ha engegat el nou equip de govern també s´han obert 17 actes per venda ambulant i s´han posat 2 denúncies a col·laboradors d´aquesta pràctica il·legal. La Guàrdia Urbana ha intervingut 287 llaunes i 23 ventalls.

Entre d´altres fets remarcables, els agents han interposat 1 denúncia per viatjar sense bitllet, 1 denúncia per fumar al metro i han fet 5 advertiments per contravenir l´Ordenança de la Convivència en l´àmbit de la nuesa i la semi-nuesa a la ciutat.





Paraules clau