La Guàrdia Urbana de Barcelona imputa un individu per desforestar 300 m2 de zona forestal del Parc Natural de Collserola : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana de Barcelona imputa un individu per desforestar 300 m2 de zona forestal del Parc Natural de Collserola

17/08/2011

Dins del marc de l´operatiu de control que la Guàrdia Urbana realitza a l´àmbit del Parc Natural de Collserola, els agents de la policia barcelonina van detectar que a l´alçada del quilòmetre 8,2 de la via BV-1415 hi havia un espai desforestat situat enmig d´una zona boscosa.

Els agents de la Guàrdia Urbana amb la col·laboració dels guàrdies del Parc Natural, van procedir a inspeccionar aquesta zona i van comprovar que hi havien dues superfícies desforestades de 100 i 200 m2 respectivament.

Els efectius policials van determinar que a la zona s´hi havien realitzat tasques de desforestació indiscriminada: s´havien tallat arbres (pins i alzines) s´havien mogut terres i s´hi havien construït murs de contenció i sots per la canalització de l´aigua de pluja.

Aquestes actuacions, que comporten una important erosió del medi natural, s´havien realitzat en un espai protegit situat en una Zona de Repoblació Forestal del Parc Natural de Collserola, sense cap tipus d´autorització i en una època que es caracteritza per un elevat risc d´incendi a la zona, amb el conseqüent impacte que una actuació d´aquest tipus suposa per l´eco-sistema, tant de la flora com de la fauna, d´aquest àmbit.

Davant dels fets, la Guàrdia Urbana va iniciar una operació de seguiment del cas, mitjançant la qual es va poder localitzar a l´autor d´aquesta actuació. Els agents han obert les diligències d´investigació corresponents i han imputat a l´autor dels fets per un delicte contra el medi ambient.

Podeu consultar imatges de l´operació fent click als següents enllaços:

http://www.ajbcnpremsa.info/download/ut7image001.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/ut7image002.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/ut7image003.jpg
http://www.ajbcnpremsa.info/download/ut7image004.jpgCompartiu aquest contingut