Canvi del sistema informàtic del Bicing : Servei de Premsa

Canvi del sistema informàtic del Bicing

18/08/2011

Aquesta nit, de dijous a divendres, a les 00:00 hores, el servei del Bicing no estarà operatiu al iniciar-se el procés per a l´actualització del sistema informàtic i la renovació del Centre de Processament de Dades (CPD). Aquest canvi de software aportarà dues grans millores: més estabilitat en la comunicació entre els servidors i les estacions i una millor gestió dels grans volums d´informació i dades que es generen cada dia.

La renovació del CPD possibilita una comunicació més estable i segura entre els servidor i les estacions.

El mes d´agost és un dels mesos amb menys usos de l´any: es sol passar d´uns 40.000-45.000 usos/dia/feiner a uns 25.000. Concretament, durant aquest mateix cap de setmana en què es durà a terme el canvi informàtic, l´any passat es van produir un promig de 22.000 utilitzacions del Bicing.

El canvi preveu poca incidència sobre les Festes de Gràcia, ja que al Districte únicament hi ha 10 de les 420 estacions del sistema i, en altres ocasions, algunes d´elles s´han tancat de forma preventiva per aglomeracions o pels mateixos actes de la Festa (correfocs, cercavila…).

Durant l´aturada, la pantalla de les estacions es mantindrà en vermell. És previst que el servei es reprengui amb normalitat a les 05:00 del matí de dilluns, dia 22.

Durant el procés d´actualització no es podrà accedir al servei. Quan hagi acabat aquesta operació, les pantalles passaran a color blau i el servei quedarà restablert. Des del passat, dia 5, s´han tramès diferents comunicacions pels abonats (correu electrònic, telèfons d´informació, web, i xarxes socials), informant-los d´aquest procés de canvi i, des del 8 d´agost, hi ha enganxines informatives a les estacions. El web del Bicing seguirà operatiu només per a informació estàtica: mapa, estacions….Durant aquest període de temps no es podran fer altes, baixes, actualitzar informació, ni fer consultes a l´apartat de l´abonat.

Una vegada es reprengui el sistema, s´informarà també a través del web i de les xarxes socials.Compartiu aquest contingut