1.500.000 persones han assistit a la Festa Major de Gràcia : Servei de Premsa

1.500.000 persones han assistit a la Festa Major de Gràcia

20/08/2011

A l´espera de les dades definitives, la Festa Major de Gràcia encara l´últim dia de celebració amb unes xifres d´assistència que superen lleugerament els 1.500.000 participants a les diferents activitats que s´han dut a terme durant aquesta setmana als carrers i a les places del barri.

Fins a dia d´avui, la festa s´ha caracteritzat per un important increment d´afluència de públic a les activitats infantils o veïnals que s´han realitzat amb caràcter diürn. Enguany s´han programat un total de 587 activitats que s´han realitzat als 19 carrers i places que s´han guarnit per la celebració. D´aquestes 587 activitats, 112 han estat actuacions adreçades a un públic infantil, 300 han tingut un caire més veïnal i 175 han estat concerts de tarda-nit i vermuts-concerts. Per tant, més del 70% de les activitats han estat activitats infantils o veïnals programades principalment en horari de dia.

L´horari de tarda- vespre, per altra banda, també ha registrat una destacada presència de visitants, ja que enguany molts dels assistents han volgut observar l´alt nivell de qualitat dels guarniments dels carrers i places amb la seva il·luminació nocturna.

Alguns dels actes remarcables han estat el tret de sortida de la festa, amb la lectura del pregó per part de la periodista Laia Ferrer, on es va registrar una assistència de 1.000 persones i la XIII Cercavila de Cultura Popular que va comptar amb més de 10.000 participants. Un altre dels moments destacats de la celebració va ser el lliurament de premis del Concurs de Carrers Guarnits on hi van participar més de 2.000 representants de les diferents associacions que guarneixen els carrers i les places i els balcons i les portalades.

Pel que fa a la programació a les places s´ha consolidat una aposta per les actuacions musicals de qualitat diversificades per a estils i públics. A la Plaça del Diamant s´han dut a terme 21 activitats programades a l´entorn del swing que han reunit a 8.650 participants, a la Plaça del Sol s´han fet 14 activitats centrades amb la música folk, amb una afluència de públic de 4.760 persones i la Plaça Revolució ha aplegat 2.398 assistents a l´àmbit de ?L´envelat de la paraula?.

Les dues estacions del metro de Barcelona més properes a l´espai de Festa Major, Fontana (L3) i Joanic (L4) han tingut durant els dies feiners 3.500 i 1.900 entrades més del que és habitual, respectivament, de mitjana. La nit de divendres a dissabte s´ha observat una afluència notable i l´estació de Fontana ha registrat 5.000 entrades més des de les 22:00 hores fins al final de servei i l´estació de Joanic 3.500 entrades més durant la mateixa franja horària.

La Festa finalitzarà demà al matí a les 12:00 hores amb la Diada Castellera de Festa Major que tindrà lloc a la Plaça de la Vila (amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i els Castellers de la Vila de Gràcia) i tindrà la traca final a les 22:00 hores amb el Correfoc que reunirà a diverses colles de diables de Gràcia. A tots dos actes es preveu també una afluència important de visitants.Compartiu aquest contingut