L´Ajuntament obre un expedient informatiu per la venda de xapes que promouen activitats incíviques a la llibreria del Museu d´Història : Servei de Premsa

L´Ajuntament obre un expedient informatiu per la venda de xapes que promouen activitats incíviques a la llibreria del Museu d´Història

06/09/2011

L´Ajuntament de Barcelona, a través d l´Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), ha obert un expedient informatiu a la llibreria La Central, que per concessió gestiona la botiga del Museu d´Història de Barcelona (MUHBA), per la venda a l´equipament de pins que promouen activitats incíviques. Aquest expedient podria acabar amb una sanció a l´adjudicatari de la concessió.

L´expedient determinarà si l´empresa ha incomplert algunes de les clàusules del plec de condicions de la concessió administrativa per gestionar la botiga del MUHBA. Així, les prescripcions tècniques indiquen que el Museu té les següents facultats:

? Ser informat regularment sobre la línia i els títols de la secció de llibreria i sobre les línies de productes de regal i poder intervenir, si ho considerés necessari, al respecte.

? Introduir modificacions a la proposta de l´adjudicatari, per tal que aquesta s´adeqüi a les línies d´ús de l´espai i programàtiques del museu, tant pel que fa a la llibreria com als objectes d´obsequi. L´adjudicació no implica l´acceptació total del projecte presentat i fins i tot el museu es reserva el dret de veto sobre qualsevol producte.

Un cop informat sobre la venda d´aquests objectes al museu, l´Ajuntament va instar a la retirada immediata de les xapes de la botiga de l´equipament. Dilluns l´establiment està tancat però ahir a la nit els adjudicataris van retirar de la venda aquests productes.

El consistori vol recordar que aquesta no és la imatge que s´ha de projectar de la ciutat des d´un equipament municipal.Compartiu aquest contingut