L´alcalde de Barcelona homenatja als fundadors de la Fira del Llibre d´Ocasió Antic i Modern  : Servei de Premsa

L´alcalde de Barcelona homenatja als fundadors de la Fira del Llibre d´Ocasió Antic i Modern 

16/09/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona Xavier Trias ha volgut destacar avui la ?perseverància i dedicació? dels fundadors de la Fira del Llibre d´Ocasió Antic i Modern de Catalunya ?que van apostar pel llibre i la cultura, amb una fira en uns temps difícils per a la literatura?.

Trias ha expressat el seu ?sincer homenatge a aquell grup de llibreters lluitadors i amb una il.lusió especial, com en Josep Masegosa, l´Àngel Millà, Felip Alum i Ferran Sales, entre d´altres, i a la gent que ha continuat la seva tasca”.

L´alcalde ha participat aquesta tarda en la inauguració de la 60a edició de la Fira del Llibre d´Ocasió Antic i Modern de Catalunya. A l´acte també han participat el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell; el president de la Fira, Albert Obradors; i la vicepresidenta d´UNICEF-Comitè de Catalunya, Concha Ares, entre d´altres. El pregoner d´enguany ha estat l´escriptor Màrius Serra i l´autor del cartell és el pintor Perico Pastor. 

Trias ha recordat que aquest acte es va concebre com un més dins dels previstos per a la Mercè de l´any 1951 i ?va convertir-se, gràcies a l´èxit de participació de públic i llibreters, en un esdeveniment cultural que des de fa 60 anys apropa els llibres a la gent?. L´alcalde ha considerat “molt significatiu que ara que celebrarem les festes de la Mercè, el passeig de Gràcia sigui el carrer dels llibres, perquè això ens apropa més a aquest objectiu que Barcelona sigui cada dia la ciutat de la lectura”.

Enguany se celebra la 60a edició de la Fira del Llibre d´Ocasió Antic i Modern que es durà a terme entre els dies 16 de setembre i 2 d´octubre al passeig de Gràcia entre plaça Catalunya i el carrer Consell de Cent. Aquesta és la fira més antiga d´Europa en el seu àmbit.

En aquesta edició, es torna a dur a terme la iniciativa del punt de reciclatge

El Llibre Solidari en benefici d´un projecte educatiu d´UNICEF a Àfrica.





Paraules clau