La Guàrdia Urbana deté un grup de traficants de droga que utilitzaven la venda de llaunes per captar clients : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana deté un grup de traficants de droga que utilitzaven la venda de llaunes per captar clients

22/09/2011



Temps estimat de lectura: 1 minut

Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona han detingut vuit persones per un presumpte delicte contra la salut pública.

Els responsables de la Unitat de Policia Administrativa i Seguretat de la Guàrdia Urbana (UPAS) van planificar el dispositiu després de rebre una informació i organitzar un seguiment sobre la venda de dogues, emmascarada amb la venda ambulant de llaunes de begudes, que es feia servir com a activitat ?tapadora? per introduir-la al mercat.

Els fets es van comprovar quan els agents van observar actituds sospitoses en un grup d´individus, d´origen pakistanès, que realitzaven la venda ambulant de llaunes en horari nocturn a la zona d´oci del litoral de la ciutat. Després d´un seguiment es va poder constatar que estaven venent substàncies estupefaents; haixix, marihuana i cocaïna i que l´oferiment de les llaunes era només una forma d´aproximar-se al ciutadà de manera menys sospitosa.

A punt de ser comercialitzada

Al lloc dels fets es van intervenir diferents quantitats de haixix fraccionat, així com vàries dosis de marihuana i cocaïna. Tot plegat estava preparat i a punt per a la seva venda. També es va intervenir un total de 807 euros en metàl·lic.

Durant l´actuació policial va intervenir l´equip de guies canins de la Guàrdia Urbana. Els gossos ensinistrats van rastrejar i localitzar, enterrats a la sorra de la platja i a altres indrets de les rodalies, els amagatalls on els individus guardaven els estupefaents preparats per la seva comercialització.

Dins d´operatiu policial, a més de les detencions, es van efectuar onze intervencions per venda ambulant i es van elaborar tres actes per tinença de substàncies estupefaents.





Paraules clau