L´Alcalde presideix la primera reunió de la Fundació Barcelona Cultura : Servei de Premsa

L´Alcalde presideix la primera reunió de la Fundació Barcelona Cultura

22/09/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Alcalde de Barcelona Xavier Trias ha presidit aquest matí la primera reunió amb la Fundació Barcelona Cultura. En aquesta trobada s´han presentat les línies generals d´actuació de la Fundació pels propers quatre anys i s´ha informat de la modificació de la composició del Patronat.

Així, el pla d´actuació preveu reforçar els nous projectes vinculats a la creativitat, el coneixement i la innovació. També treballarà pel desplegament del ?Decàleg per a una nova aliança pública – privada en cultura´, impulsat per la Fundació Barcelona Cultura i l´ICUB, com a document marc de les administracions per aconseguir una millora dels incentius fiscals destinats a la cultura actualment, de manera que es fomentin les donacions, el consum i les inversions en activitats culturals.

D´altra banda, la Fundació Barcelona Cultura ha decidit donar impuls a la creació de la Fundació Picasso com ens gestor del Museu Picasso de Barcelona amb la finalitat d´aconseguir més recursos per a la seva gestió. A la reunió d´avui s´ha decidit també reforçar els cercles dels museus Museu d´Història de Barcelona i del Museu de Ciències Naturals i crear-ne dos: el Cercle del Disseny Hub Barcelona, i el Cercle de Col·leccionistes, amb l´objectiu de reforçar la relació dels principals col·leccionistes privats del país amb l´Ajuntament de Barcelona i els seus centres patrimonials. D´altra banda, la Fundació Barcelona Cultura col·laborarà amb l´organització de les activitats culturals vinculades a la celebració del Mobile World Congress 2012.

La Fundació Barcelona Cultura es va constituir el 27 de desembre de 2004 per l´Ajuntament de Barcelona. Treballa per donar suport als grans projectes culturals de la ciutat i per la recerca de patrocinadors i mecenes per signar acords en matèria de publicitat i mecenatge amb entitats públiques i privades.

El seu principal objectiu és el de promoure i fomentar la cultura en totes les seves manifestacions, vetllant pel foment de la diversitat cultural, i el suport per a tota mena d´accions i iniciatives destinades a la conservació, exhibició i difusió del patrimoni cultural i artístic. Així com la projecció i divulgació internacional de la cultura catalana.

L´Alcalde de Barcelona és el president de la Fundació, mentre que el Tinent d´Alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació Jaume Ciurana el vicepresident executiu. Entre els patrons figuren grans empreses com poden ser Abertis, Agbar, Repsol, Grup Godó, Ediciones Primera Plana, Gas Natural, Banc Sabadell, Catalunya Caixa, Cobega, Fundació La Caixa, Derby Hotels, Damm, Nestlé, Siemens i Bankia.

NOTA: Podeu descarregar les imatges al següent link (http://www.flickr.com/photos/xaviertrias/)





Paraules clau