Barcelona arribarà gairebé als 8 milions de turistes a finals del 2011 : Servei de Premsa

Barcelona arribarà gairebé als 8 milions de turistes a finals del 2011

29/09/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha comparegut davant els mitjans de comunicació juntament amb el president del Consorci de Turisme de Barcelona, Joan Gaspart, la tinenta d´alcalde d´Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, i el president del Gremi d´Hotels , Jordi Clos, amb motiu de la reunió de del Consell general de Turisme de Barcelona, presidit per l´alcalde, que s´ha celebrat avui a l´Ajuntament.

Durant la seva compareixença, Trias ha explicat que a finals de 2011 Barcelona haurà acollit al voltant de 8 milions de turistes, amb un increment del 6´8 per cent si comparem de gener a agost de 2011 amb el mateix període de l´any passat. Aquesta dada, juntament amb el nombre de pernoctacions, que de gener a agost ha estat de 10.587.059, i amb una ocupació hotelera de gairebé el 90 per cent, fa que el 2011 sigui un any de xifres rècords pel que fa al turisme.

L´alcalde de Barcelona ha valorat positivament aquestes xifres i ha recordat que ?el turisme és molt important perquè és un sector clau en el creixement econòmic que ajudarà a sortir de la crisi?. Xavier Trias ha dit que ?l´Ajuntament ha de ser capaç d´explicar als ciutadans que el turisme és necessari perquè genera riquesa i, per fer-ho, hem de disminuir les incomoditats que genera el turisme en algunes zones?

És per això que l´alcalde ha defensat la necessitat de ?participar d´una part de l?IVA que els turistes deixen a la ciutat i que aquests diners puguin repercutir en el benestar dels ciutadans, millorant els serveis, com la neteja i la seguretat.?

Per últim, l´alcalde ha subratllat que s´ha d´augmentar la formació en el sector per tal que s´ofereixin serveis de qualitat al turisme, a més de ?seguir promocionant la marca Barcelona i que la gent s´entusiasmi amb aquesta ciutat?.

(Podeu consultar a www.bcn.cat/media document en pdf amb resultats de l´enquesta de percepció del turisme proporcionat per Turisme de Barcelona)





Paraules clau