Es constitueix la Taula del Park Güell amb veïns, comerciants i grups municipals : Servei de Premsa

Es constitueix la Taula del Park Güell amb veïns, comerciants i grups municipals

29/09/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La seu del districte de Gràcia va acollir ahir al vespre la primera reunió de la Taula del Park Güell, un òrgan de participació que estarà format per diferents àrees de l´Ajuntament de Barcelona, els grups municipals, veïns i comerciants de l´entorn del Park, i que serà l´encarregat de dissenyar les accions de futur que permetin ordenar els usos del parc i protegir el seu valor patrimonial i, alhora, vetllar per la mobilitat i la qualitat de vida dels veïns de l´entorn.

A la reunió hi van assistir cinquanta-dues persones, que representaven 17 entitats diferents, les àrees municipals implicades i els grups municipals dels dos districtes. Durant l´acte, que es va fer a la sala de plens de Gràcia, es va acordar formalitzar una taula de treball més reduïda, a la que s´hi incorporaran 14 representants veïnals i d´entitats ?5 d´Horta-Guinardó i 9 de Gràcia–, i un veí a títol personal, a més de les regidores dels dos districtes i dels tècnics municipals.

La quarta tinent d´alcalde i Regidora de Gràcia, Maite Fandos, va explicar ahir que la voluntat d´aquesta primera reunió era incorporar els veïns i les entitats a la Taula del Park Güell, als qui va instar a aportar ?totes les idees sobre el futur del parc, que puguin ajudar a millorar l´espai?. Fandos va recordar que el govern municipal ?no parteix de zero en aquest tema, ni pretén començar a discutir-ho tot de nou, però tampoc té un full de ruta tancat?. ?Això ho volem fer entre tots, i no volem presentar cap decisió ferma sense haver-ne parlat abans?, va afegir.

La regidora d´Horta-Guinardó, Francina Vila, va assegurar que ?la decisió definitiva sobre què s´ha de fer amb la part monumental del parc no aturarà aquelles accions més urgents, que afecten l´entorn i, per tant, la qualitat de vida dels veïns?. En aquest sentit, tant Vila com Fandos van comprometre´s a seguir amb la ordenació dels aparcaments d´autocars, entre d´altres mesures, com la persecució de la venda ambulant, o la senyalització d´alguns elements de la zona monumental per a la seva protecció.

El comissionat de Participació Ciutadana, Carles Agustí, va destacar que el procés obert a partir d´ara ?no té voluntat que duri anys, sinó mesos?, i va assegurar que la taula ?també està oberta no només a les entitats veïnals, sinó també a les persones que, de forma particular, vulguin participar-hi?.

A petició dels veïns, el govern municipal farà un primer document, liderat per la Regidoria de Gràcia, sobre els principals eixos de treball que s´han d´abordar al Park Güell. L´esbós es presentarà a la taula de treball a principis de novembre.

Al mes de juliol ja hi va haver una primera reunió de treball de coordinació interna liderada des de la Regidoria de Gràcia, a la qual hi van assistir l´àrea de Serveis Urbans i Medi Ambient, la direcció de Patrimoni Històric i Artístic, la direcció de Patrimoni, Museus i Arxius i la direcció de Mobilitat; la direcció de Turisme de Barcelona; la direcció de Serveis de Prevenció; el Comissionat de Participació Ciutadana i la direcció de Comunicació i Atenció Ciutadana.





Paraules clau