Biblioteques de Barcelona guanya el Premi Blocs Catalunya 2011 : Servei de Premsa

Biblioteques de Barcelona guanya el Premi Blocs Catalunya 2011

30/09/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Biblioteques de Barcelona ha estat guardonada amb el Premi Blocs Catalunya 2011 en la categoria de blocs corporatius amb el bloc Bibarnabloc. Un total de 464 blocs van superar la verificació de l´àrea tècnica de l´Associació STIC.CAT, responsable de l´organització dels IV Premis Blocs Catalunya. Els requisits eren: estar escrits total o parcialment en català i complir les característiques bàsiques d´un bloc: actualització regular, possibilitat d´interactuació amb els lectors i adeqüació a la temàtica especificada en el moment de la inscripció.

Bibarnabloc és un espai col·laboratiu de recomanacions i promoció de les col·leccions i les activitats de les Biblioteques de Barcelona. Aquest bloc va néixer el 17 de gener del 2011 i actualment compta amb la col·laboració de més de 70 redactors, tots treballadors de Biblioteques de Barcelona, i dues col·laboracions de dues llibreries de la ciutat: Laie i La Central. Bibarnabloc no pretén ser un bloc de recomanacions de novetats sinó que el seu objectiu és posar en valor les col·leccions de les biblioteques i donar-les a conèixer als seus usuaris, fomentant la seva participació a través de comentaris i valoracions. El públic de les biblioteques és molt divers i heterogeni, per aquest motiu s´hi poden trobar recomanacions de novel·la, videojocs, poesia, cinema, àlbums il·lustrats, còmic, música, teatre, sèries de televisió, cuina, estudis de gènere, …

L´associació STIC.CAT (Societat de Tecnologia i Coneixement ) és una entitat que genera interactivitat i innovació en el context de la cultura i la llengua catalanes amb la utilització de les tecnologies de la informació i la comunicació com a eix vertebrador. STIC.CAT du a terme una sèrie d´accions per tal que desenvolupin les TIC en l´àmbit de la comunitat lingüística catalana arreu del món i que promoguin la innovació i l´ús de les eines de la societat del coneixement. Aquestes activitats s´insereixen especialment en el camp de l´educació, de l´acció solidària i compensadora de desigualtats i en la promoció de la cultura catalanes amb les TIC.

Premis Blocs Catalunya 2011
Enguany s´ha incorporat la distinció entre bloc personal i bloc corporatiu. Aquestes dues distincions s´han dividit en 11 classificacions temàtiques. Els guanyadors es van donar a conèixer a l´acte de Lliurament dels IV Premis Blocs Catalunya que es va celebrar a La Seu d´Urgell ahir dissabte, 1 d´octubre. Per aquesta edició 2011, els Premis Blocs han comptat també amb dos premis especials, fora de la votació popular: Premi del Jurat al millor bloc de tots els inscrits i Premi Stic a les millors accions a les xarxes socials 2011.





Paraules clau