La Guàrdia Urbana i els Mossos d´Esquadra mantindran el dispositiu Xarxa al metro de Barcelona : Servei de Premsa

La Guàrdia Urbana i els Mossos d´Esquadra mantindran el dispositiu Xarxa al metro de Barcelona

03/10/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el conseller d´Interior, Felip Puig s´han compromès avui a mantenir el dispositiu Xarxa al metro després dels bons resultats assolits aquests estiu quan per primera vegada la Guàrdia Urbana ha patrullat pel suburbà coordinadament amb els Mossos d´Esquadra.

L´alcalde de Barcelona, ha assegurat que ?la Guàrdia Urbana ha respost amb nota a l´encàrrec que li vaig fer? i ha destacat ?l´excel·lent tasca? que el cos de policia barceloní ha realitzat conjuntament amb els Mossos d´Esquadra a les diferents estacions de la ciutat. Trias ha afirmat que el Dispositiu Xarxa ha canviat la imatge i la percepció que hi havia al suburbà i ha afegit que aquesta experiència és una bona mostra de la policia de qualitat que aquest govern vol per Barcelona.

El conseller d´Interior ha manifestat que ?s´han començat a posar les bases per acabar amb la impunitat a la xarxa del metro? i ha afegit que ?els bons resultats ens comprometen a mantenir el mateix nivell de feina i de pressió policial que s´ha realitzat durant aquest estiu amb l´objectiu de mantenir en uns nivells alts la percepció de seguretat al suburbà?. Durant els propers mesos, Puig ha explicat que el dispositiu Xarxa es reorientarà i s´adaptarà a les circumstancies actuals ja que estem ?davant d´un dispositiu dinàmic que requereix que els dos cossos policials es coordinin en cada moment per donar resposta a les diferents necessitats i realitats que vagin sorgint durant les properes setmanes?.

El conseller i l´alcalde han valorat molt positivament aquest nou model de col·laboració i cooperació entre els dos cossos policials que ha permès obtenir un elevat nivell de satisfacció, tant des del punt de vista operatiu, com dels de la vessant més institucional .

Pel que fa al balanç del dispositiu, l´alcalde i el conseller s´han mostrat molt optimistes pels bons resultats obtinguts ja que en paraules de Felip Puig ?hem incrementat l´eficàcia i la pressió al metro sense que en altres zones o punts de la ciutat hagin augmentat els fets delictius?. En aquest sentit, cal remarcar que els dos cossos policials han detectat que alguns grups delictius, molt presents a la xarxa del metro, han abandonat la seva activitat delictiva al suburbà arran de la forta pressió policial exercida durant aquest estiu.

Segons Xavier Trias, la Guàrdia Urbana s´involucrarà sempre ?allà on hi hagi problemes de seguretat indistintament de qui els produeixi i a on es produeixin?, i ha afegit ?que els agents estaran a tots els llocs on faci falta?. L´alcalde ha remarcat que la Guàrdia Urbana no marxarà del metro on continuarà treballant conjuntament amb els Mossos d´Esquadra. ?Vostès seguiran veient la Guàrdia Urbana patrullant al metro?, ha conclòs.





Paraules clau