L´Ajuntament de Barcelona restituirà la bandera catalana que Lluís Companys va col·locar al Castell de Montjuïc l´any 1936 : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona restituirà la bandera catalana que Lluís Companys va col·locar al Castell de Montjuïc l´any 1936

14/10/2011



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dissabte 15 d´octubre, a les 10:00 hores, l´alcalde de Barcelona Xavier Trias assistirà a la hissada d´una gran bandera al vèrtex nord del baluard de Santa Amàlia del Castell de Montjuïc i la descoberta d´una placa commemorativa. A l´acte també assistiran el president de la Generalitat, Artur Mas, i el tinent d´alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana. Aquest acte es fa amb motiu dels actes anuals de commemoració de l´afusellament del president Lluis Companys.

La hissada de la bandera, de 5 per 8 metres en un pal de 15 metres d´alçada, vol restituir la que el President Lluís Companys va col·locar solemnement al Castell de Montjuïc el 23 d´agost de 1936 com a símbol de desmilitarització del Castell i de restitució a la ciutadania. Durant aquell acte el president Companys va dir: ?la bandera immortal de Catalunya onejarà ara damunt del Castell que no serà mai més un presidi d´esclavitud i de mort?. Aquesta bandera va ser retirada per les tropes franquistes quan van ocupar la ciutat de Barcelona el 26 de gener de 1939.

En acabar l´acte d´hissada de la bandera, els presidents de la Generalitat, la presidenta del Parlament i l´Alcalde de Barcelona dipositaran una corona de llorer com a cloenda dels actes commemoratius per la mort del president Companys al Fossat de Santa Eulàlia.

Prèviament, a les 9:10 hores, l´alcalde i una representació de la corporació municipal faran l´ofrena a la tomba del president Companys al Fossar de la Pedrera.

NOTA: les unitats mòbils aparcaran a l´exterior del Castell. Per desplaçar-se entre el Fossar de la Pedrera i el Castell de Montjuïc, l´Ajuntament de Barcelona posarà a disposició dels mitjans de comunicació que ho desitgin un autobús. Preguem als mitjans gràfics que portin una òptica de 300 mm per tenir unes bones imatges de l´acte.





Paraules clau