Xavier Trias: Serem ferms aliats de les entitats socials en la lluita contra la pobresa : Servei de Premsa

Xavier Trias: Serem ferms aliats de les entitats socials en la lluita contra la pobresa

17/10/2011

Les dades que dóna la Taula d´Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya són poc encoratjadores: un de cada cinc catalans són pobres i, en total, 3.500 persones no tenen sostre.

Davant d´aquesta situació, l´alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha alertat que “cal un canvi de prioritats” durant la Taula d´Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, celebrada el Dia Internacional per a l´Eradicació de la Pobresa. “La nostra prioritat és el benestar social”, ha dit Trias.

En aquest sentit, l´alcalde ha explicitat el suport de l´Ajuntament a les entitats socials en la lluita contra la pobresa. “Serem aliats ferms d´aquestes entitats, fent uns pressupostos que prioritzin aquestes entitats i aquests sectors”, ha dit. A més, Trias ha recordat la necessitat que en el futur es demanin sacrificis “als que més tenen” perquè “ara els que fan sacrificis són els que menys tenen”.
 
La Taula d´Entitats del Tercer Sector Social, que compta amb representants de prop de 4.000 entitats socials catalanes, ha defensat durant aquest acte simbòlic la renovació del seu compromís públic de reafirmació i aprofundiment del seu treball a favor de les persones més excloses i vulnerables.

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha recordat que davant una menor capacitat de resposta de les administracions “cal procurar ser més eficients amb els recursos disponibles” i, alhora, ha apel·lat a necessitat de conjuminar la responsabilitat de les administracions i l´esperit “solidari i generós” dels ciutadans de Catalunya. “És necessària una simbiosi entre administracions, teixit associatiu i ciutadania”, ha dit.

Augmentar l´ocupació i la inversió social

Entre les demandes que han adreçat a institucions, agents socials i a la ciutadania destaquen la lluita per l´augment en un 75% del nivell d´ocupació de la població d´entre 20 i 64 anys, per la reducció de la taxa d´abandonament escolar per sota del 10%, per la disminució en un 25% de les persones en situació de pobresa i per l´equiparació de la inversió social a Catalunya als nivells europeus (superiors al 26% del PIB).

A més, també reivindiquen una aposta per un mercat laboral més inclusiu, pel consum responsable dels recursos limitats, per l´increment de l´actuació en els barris més necessitats i per una especial atenció a la nova pobresa generada per la crisi econòmica. 

Precisament, la campanya “Donem el millor de nosaltres”, presentada el dia 4 d´octubre, se centra en quatre àmbits: els joves sense feina (la taxa d´atur en els joves és del 42%), les persones sense habitatge, les famílies amb dificultats per arribar a final de mes i les persones en situació de pobresa extrema.Compartiu aquest contingut