L´alcalde de Barcelona aposta per potenciar les relacions bilaterals amb la Xina i captar inversions del país en plena expansió : Servei de Premsa

L´alcalde de Barcelona aposta per potenciar les relacions bilaterals amb la Xina i captar inversions del país en plena expansió

20/10/2011

Aquest matí l´alcalde de Barcelona ha participat en la jornada central del ?China at Barcelona Summit?, una iniciativa pionera a l´entorn de l´arribada d´inversions xineses al sud d´Europa i l´àrea mediterrània amb l´objectiu prioritari de posicionar Barcelona com la millor opció per localitzar aquestes inversions a la zona, en la que hi participen quatre agències d´inversió i prop de 30 empreses xineses. En l´acte, a més de l´alcalde de Barcelona, hi han intervingut el Molt Honorable President de la Generalitat, Artur Mas; el President de la Cambra de Comerç, Miquel Valls; el Director de Casa Àsia, Juan José Herrera de la Muela, entre altres.

Trias s´ha mostrat complagut, com a Alcalde de Barcelona, per acollir aquesta primera cimera internacional de negocis de Barcelona amb la Xina i ha donat la benvinguda a la ciutat a tots els participants.

Com ha exposat Trias l´increment dels intercanvis comercials amb la Xina ?són cabdals per Barcelona. No només pel pes substancial de la Xina, com a segona economia mundial i primera potència exportadora, sinó pel nostre cas en concret, per la multitud de possibilitats que tenim pel davant?.

L´alcalde ha recordat casos d´èxit d´aquestes relacions comercials, com la important inversió que el grup industrial xinès Hutchinson Port Holdings ha fet al Port de Barcelona que permetrà que el trànsit marítim de mercaderies procedent d´Àsia es dupliqui. Una capacitat que es veurà reforçada amb una infraestructura clau com és el Corredor Mediterrani que ahir precisament va rebre la llum verda de la Comissió Europea i que permetrà que les mercaderies xineses arribin amb més facilitat a Europa prenent com a base el Port de Barcelona.

Per a l´alcalde el cas de Hutchinson és un cas paradigmàtic, i n´ha enumerat altres, com COSCO, China Shipping, Bluestar Silicon, Haier… ?grans noms de referència que han optat per Barcelona com una plataforma privilegiada per fer negocis a Europa, a la Mediterrània i fins i tot a Amèrica Llatina?. A parer de l´alcalde ?tot això demostra que la suma Barcelona més Xina és una suma positiva, fins i tot podríem dir que és una fórmula d´èxit?.

Com ha insistit l´alcalde els intercanvis comercials amb la Xina són cabdals per Barcelona però ha afegit també que Barcelona pot aportar actius molt interessants a la Xina: ?no només pel nostre tarannà de ciutat creativa i innovadora, sinó molt especialment perquè som una de les zones més dinàmiques d´Europa, amb una economia diversificada i amb molt potencial de creixement en molts àmbits, des de la indústria tradicional fins als sectors emergents punters?.

Som referents en molts camps, des de la maquinària tèxtil a la tecnologia mòbil, com a ?Capital Mundial del Mòbil´ que hem estat nomenada recentment per l´associació que representa els operadors mòbils mundials. Tot això té una plasmació en el nostre teixit econòmic i inclús en la nostra fesomia com a ciutat.

L´alcalde ha destacat la gran projecció internacional de Barcelona i la posició privilegiada, com a capital de Catalunya i com a capital econòmica de la Mediterrània, ?des de Barcelona, les empreses xineses troben una entrada idònia a Europa i a tota la regió mediterrània?, ha afirmat afegint també que ?Barcelona pot ser una excel·lent plataforma per fer negocis a Amèrica Llatina, una regió amb la qual mantenim fortes relacions?.

L´alcalde Trias ha afirmat que cal aprofundir, treballar i enfortir aquestes relacions. ?I per fer-ho hem d´explorar totes aquelles vies que facilitin l´aterratge d´empreses xineses a Barcelona?, com fa la cimera ?China at Barcelona Summit´, que amb un format innovador ?un format de proximitat, d´atenció més personalitzada, on pugueu tenir una relació més directa amb aquelles contraparts que més s´ajusten a les vostres necessitats.

Per a Trias la clau és aquest tracte més individualitzat i més acompanyament als empresaris, ?sóc conscient que molts empresaris xinesos ens coneixen bé i ens valoren positivament?, i ha destacat que els esforços de promoció de Barcelona a la Xina estan donant molts bons resultats. Però per a l´alcalde ?també cal fer esforços aquí i estar al costat dels empresaris xinesos que apostin per Barcelona, doncs, és per nosaltres una prioritat?.

Trias ha explicat que precisament ahir es va aprovar a l´Ajuntament una Mesura de Govern que recull un seguit d´accions per encetar una major relació bilateral amb la Xina, especialment per ajudar els intercanvis comercials i d´un major acompanyament als empresaris, des del ple respecte a la iniciativa privada però amb la voluntat de que l´Ajuntament propiciï aquesta aposta xinesa per Barcelona, reduint traves burocràtiques i facilitant una major agilització a l´hora de fer tràmits.

La mesura vol també incrementar les relacions amb la comunitat xinesa a Barcelona, fomentar els intercanvis en àmbits claus com el turisme, la gestió urbanística, els esports i la cultura, i avançar en temes d´infraestructures claus, com el corredor mediterrani, que facilitaran que Barcelona reforci el seu paper com a plataforma logística. ?Això és una mostra que el nostre compromís amb la Xina és ferm?, ha dit l´alcalde Trias.

A parer de l´alcalde cal fer un pas més enllà i dotar de major contingut ales relacions entre Barcelona i la Xina, ?ja hem fet passos junts, ja hem avançat en el nostre viatge plegats. Però ara hem de fer un pas decisiu. Un pas de futur?, a conclòs l´alcalde Trias .Compartiu aquest contingut